20201127_124224.jpg

Nämä Gian viime vuosituhannella tekemät olkitähdet kuuluvat meillä joulun ikkunakoristeisiin. Kaurantähkät on vaihdettu muistaakseni kerran.

Joulumusiikkia on tarjolla runsaasti, enemmän kuin ehtii kuunnella. Olen kuitenkin tehnyt parhaani ja kuunnellut aika monta striimattua joulukonserttia ja sen lisäksi yksittäisiä joululauluja YouTubesta. Siis enemmän kuin aikaisempina vuosina, jolloin olemme käyneet muutamissa joulukonserteissa.

Joihinkin striimattuihin konsertteihin olen ostanut lipun ja monet konsertit ovat myös kuunneltavissa ilmaiseksi, kun vain onnistuu löytämään ne verkosta. Keikalla.fi tarjoaa useita joulukonsertteja, ja ostin niistä lipun Club for Five -lauluyhtyeen, vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattilan sekä vuoden 1989 tangokuningatar Arja Korisevan konserttiin.

Club For Five - jouluna 2020 -joulukonsertti striimattiin Naantalin kirkosta. Konsertti oli taattua laatua, niin kuin tämän lauluyhtyeen esitykset aina ovat. Kyösti Mäkimattilan Joulun valoa -konsertti esitettiin Tampereelta Messukylän kirkosta, säestäjinä olivat sellisti Iida-Vilhelmiina Sinivalo ja pianisti Juha Maunu. Arja Korisevan Rakkaudesta jouluun -konsertti esitettiin Tikkurilan kulttuurikeskus Vernissasta, konsertin säestäjänä toimi pianisti Minna Lintukangas. Myös nämä konsertit olivat jouluisia, herkkiä, tunnelmallisia, iloisia ja viihdyttäviä.

Jouluaaton aattona kuultiin Radio Suomessa sopraano Karita Mattilan ja pianisti Iiro Rantalan musiikillinen joulutervehdys. Suorassa lähetyksessä he kertoivat koronavuoden kuulumisistaan ja esittivät joululauluja. Karita Mattilan ääni on edelleenkin niin upea, että kunhan tilaisuus tulee, sitä pitää päästä kuulemaan livenä. Ja Iiro Rantala on aina yhtä taitava muusikko ja muutenkin hauska mies.

Muusikkojen liitto ja G Livelab Tampere tarjoavat joulun kunniaksi maksuttoman joulukonsertin, jossa esiintyvät Eino Grön, Iiro Rantala ja Eikan enkelit -kuoro. Katsoin tämänkin konsertin, joka on katsottavissa YouTubessa.