Eilen kävimme ottamassa influenssarokotukset. Suomessahan meidän ikäiset ihmiset saavat sen ilmaiseksi, mutta kun menemme Suomeen marraskuun lopussa, nyt otettujen rokotusten antaman suojan pitäisi olla jo kehittynyt. Matti, joka on korjaamisen ja remontoinnin moniosaaja ja jolla on monipuolinen varasto erilaisia työkaluja ja korjaamisessa tarvittavia apuvälineitä, kävi korjaamassa meidän parvekkeella pari repsottavaa listaa, jotka kolisivat melkoisesti, kun viime viikolla satoi kaatamalla ja nyt on ollut muutama tuulinen päivä.

Maanantaisin tulee televisiosta amerikkalainen Tanssii tähtien kanssa -ohjelma, jota olemme täällä usein katsoneet. Nyt kuitenkin tuntuu, että tanssiparit pyrkivät turhankin erikoisiin tehokeinoihin, jotka eivät mitenkään paranna esityksiä. Eilenkin yhdessä esityksessä oli mukana iso keltainen elävä käärme. Sen jälkeen totesin olevani väsynyt ja menin nukkumaan.

31-vuotias mustaihoinen rumpali C. J. oli lauantai-iltana bändikaveriensa kanssa soittamassa Jupiter-baarissa Palm Beach Gardensissa. Kun keikka päättyi puolen yön jälkeen, soittajat lähtivät koteihinsa. Kotimatkalla C. J.:n auto rupesi hyytymään ja hän ajoi sen moottoritien liittymästä pois tieltä. Sen jälkeen hän soitti bändikaverilleen, joka tuli tarkastamaan tilanteen. Kaveri kävi hakemassa huoltoasemalta kanisterilla bensaa, koska se näytti olevan vähissä C. J.:n autossa, mutta auton hyytyminen ei johtunut bensan vähyydestä. C. J. päätti soittaa hinausauton paikalle ja bändikaveri lähti kotiinsa. Jonkin ajan kuluttua paikalle ajoi siviilipukuinen poliisi siviiliautolla.

Myöhemmin poliisi kertoi, että hän oli pysähtynyt tutkimaan tien vieressä olevaa autoa, koska hän oletti, että se oli jätetty siihen hylättynä. Poliisin kertoman mukaan C. J. oli ruvennut käyttäytymään uhkaavasti häntä kohtaan ja että heidän välilleen oli syntynyt selkkaus, jonka seurauksena poliisi oli ampunut C. J.:n kuoliaaksi. Poliisi kertoi myös, että C. J. oli aseistautunut, hän ei tosin ole kertonut, millainen ase C. J.:llä oli ollut.

Kaikkien C. J.:n tuntevien mukaan tämä oli mukava, ystävällinen ja sävyisä mies, joka ei ollut koskaan tehnyt pahaa kenellekään. Tätinsä kertomuksen mukaan C. J. on käytännössä kasvatettu kirkon piirissä, koska hänen isänsä ja isoisänsä työskentelevät kirkon palveluksessa.

Näin kirjoitti tämän päivän Palm Beach Post viikonloppuna sattuneesta ampumistapauksesta. Lehden etusivulla olivat vierekkäin sekä C. J.:n että hänet ampuneen poliisin kasvokuvat. Näitä tapauksia, joissa poliisi ampuu mustaihoisen miehen, sattuu täällä valitettavan usein.

Tänään kävimme Palm Beach Gardensissa uusimassa amerikkalaiset ajokorttimme. Tuntuu ihan hassulta, että ne ovat voimassa vain puoli vuotta kerrallaan, minkä jälkeen ne on uusittava. Näkötestin lisäksi ei sentään tarvitse suorittaa muita kokeita. Ajokortin uusiminen maksoi kuluineen noin 70 dollaria kappaleelta.