Viime aikoina on tullut katsotuksi ja kuunnelluksi normaalia enemmän erilaisia livetallenteita tietokoneelta. Sveitsin ystävät Suomessa -yhdistys lähetti tiedon "Keväisestä musiikkimatkasta Johanna Torikan ja urkujen kanssa". Siinä Sveitsin ystävien Lahden seudun jäsen kanttori Johanna Torikka soitti Salpausselän kirkon uruilla (Facebookissa) säveliä, jotka veivät matkalle ihailemaan keväistä luontoa eri maissa; Sveitsissä, Ruotsissa, Englannissa, Saksassa, Norjassa, Suomessa ja lopuksi vielä uudelleen Sveitsissä.

Porvoo LIVEn YouTubesta katsoin konsertin, joka lähetettiin viime vuonna Porvoon Haikkoon Albert Edelfeltin ateljeemuseon läheisyyteen valmistuneesta Villa Albertista. Konsertissa esiintyi Duo Malmivaara; Liisa Malmivaara, piano ja Janne Malmivaara, viulu. Ohjelmassa oli Prokofjevin viisi melodiaa ja syntymänsä 250-vuotisjuhlaa tänä vuonna viettävän Ludwig van Beethovenin dramaattinen C-mollisonaatti.

Musiikkitalossa järjestetään kolmen konsertin kesäkonserttisarja, jossa esiintyy nuoria lupaavia suomalaisia laulajia. Livestriimatuista konserteista ensimmäinen oli viime torstain Välähdyksiä-konsertti, jonka teemana olivat naisen elämän hetket, ja siinä esiintyivät sopraano Marika Hölttä ja pianisti Tuula Hällström. Konsertissa kuultiin ooppera-, operetti- ja musikaalimusiikkia.

Tuusulanjärvellä perinteisesti heinäkuun viimeisellä viikolla järjestettävä Meidän Festivaali toteutetaan tänä kesänä supistetulla ohjelmistolla, rajoitetulla yleisömäärällä ja erilaisin erityisjärjestelyin. Meidän Festivaalin johto eli Kamus-kvartetti kertoi lauantaina YouTubessa, minkälaisia järjestelyjä Meidän Festivaalin poikkeustilakesään on tehty. Esitys livestriimattiin Järvenpää-talosta, ja siinä Kamus myös soitti muun muassa osia Jean Sibeliuksen Voces Intimae -kvartetosta. Kesän ohjelma näyttää kovin erilaiselta kuin aikaisempina vuosina, joten siihen täytyy tutustua huolella ennen kuin lipunmyynti alkaa. Ja jos lippuja aikoo saada, pitää olla nopea, sillä vaikka esimerkiksi Ainolassa on kymmenen samansisältöistä konserttia peräkkäin, kuhunkin konserttiin otetaan vain hyvin pieni yleisö. Onneksi osa konserteista striimataan ja osa kuullaan Yle Radiosta.