255px-12622-1-cover-fi-1552991282.jpg

(Kuva Wikipedia)

Katsottiin Antin kanssa kahden päivän aikana kuusiosainen kotimainen sarja Kaikki synnit, joka esitettiin ensin Elisa Viihteessä ja nyt syyskuussa sen kaikki jaksot tulivat Yle Areenaan. Sarjan käsikirjoitus on toimittaja Merja Aakon ja ohjaaja Mika Ronkaisen, joka on myös ohjannut sarjan.

Kaikki synnit kertoo murhien sarjasta Varjakan kunnan lestadiolaisyhteisössä Oulun lähellä Pohjois-Pohjanmaalla. Keskusrikospoliisin tutkija Lauri Räihä (Johannes Holopainen), jonka entisessä kotikylässä murhat ovat tapahtuneet, ja hänen työparinsa etsivä Sanna Tervo (Maria Sid) saavat komennuksen selvittämään murhia.

Varjakan kylässä tapahtuneiden kahden murhan ja yhden katoamisen tutkimisen lisäksi molemmilla Helsingistä lähetetyillä tutkijoilla on omassa elämässään kriisejä ja selvitettäviä asioita. Nekin avautuvat sarjan edetessä vähitellen, samoin kuin rikosten tutkiminen ja selviäminen.

Kaikki synnit on kiinnostava ja myös jännittävä. Se on myös juoneltaan loogisesti etenevä niin, ettei tarvitse kauheasti miettiä, että missä ajassa ja paikassa milloinkin ollaan. Positiivista on myös se, että sarjaa pystyy hyvin seuraamaan, kun sen tapahtumat on kuvattu päivänvalossa eikä nykyään niin tyypilliseen tapaan pimeässä. Näyttelijöiden repliikeistäkin saa kohtuullisen hyvin selvää.

Kuusi jaksoa on hyvä määrä, ja kun ne tulevat kaikki samalla kertaa Areenaan, ne voi katsoa haluamassaan aikataulussa, sarja on nimittäin aika koukuttava. Sarjasta on tehty jo toinenkin ja tulossa on myös kolmas tuotantokausi, mutta ilmeisesti ne ovat omia kokonaisuuksiaan. Nekin esitetään ensin Elisa Viihteessä, ja toivottavasti myöhemmin myös Areenassa.