DSCN3407 (3).JPG

Krapin joulupöydän kaunistus.

Tänään kävimme Päivin, Juuson, Jannen ja Juulian kanssa perinteisellä joulunaluslounaalla Ravintola Krapissa, jossa on ennen joulua katettuna Krapin Joulupöytä. Kattaus oli niin monipuolinen ja runsas, että läheskään kaikkea tarjolla ollutta ei pystynyt edes maistamaan. Kalapöydällä oli tarjolla erittäin monipuolinen valikoima sillejä, mätiä, lohta eri muodoissa sekä kuha-jokirapumureketta. Kaikille kalaruoille oli oma erityinen kastikkeensa. Lihapöydän tarjoomuksia olivat maksapasteija, palvattu lammaspaisti, yrittimarinoitu kalkkunanrinta ja ”aladoopi ylikypsästä poropaistista”.  Sitten oli erilaisia salaatteja, rosollia, sienisalaatti ja vihersalaattia. Lämpiminä ruokina oli kinkkua lisukkeineen sekä lipeäkalaa lisukkeineen ja jälkiruokana suomalaisia juustoja hillokkeineen, joululeivoksia ja -kakkua, luumukermahyytelöä ja mitä kaikkea olikaan. Ravintolan pöydät olivat täynnä ruokailijoita. Kaikki, mitä söimme, oli laadultaan huippuluokkaa ja maukasta.

Ostin Krapin myymälästä Tuusula-seuran Aikakirjan XXIV, vaikka kuvittelin ostaneeni Aikakirjan XXVI, joka ilmestyi tämän vuoden marraskuussa ja jossa tällä kertaa on useita artikkeleita juhlavuottaan viettäneistä Suomen kultakauden taiteilijoista Sibeliuksesta, Halosesta ja Gallen-Kallelasta. Kas kun eivät krapilaiset sanoneet, että kyseessä on vanha julkaisu. Onhan tässä vanhassakin luettavaa, mutta kun olisin halunnut nimenomaan sen uuusimman aikakirjan. Olisi tietysti pitänyt tutkia sitä vähän tarkemmin, kun kannessa ei kerrottu, minkä vuoden julkaisusta on kyse.

Kotona katsoimme televisiosta, kun Kaisa Mäkäräinen voitti ampumahiihdon maailmancupin 12,5 kilometrin yhteislähtökilpailun Pokjlukassa Sloveniassa. Kisa oli jännittävä ja Kaisa voitti kisan, vaikka ampuikin yhden ohilaukauksen ja kisan kakkonen Tshekin Gabriela Soukalova ja kolmonen Venäjän Olga Podtshufarova ampuivat kaikki tauluun.