P1220268.JPG

 

Torstaina kävin aamulla Sipoon terveyskeskuksen kuntoutusosastolla lääkärikierron aikaan, ja sain lääkäriltä tietoa isän kunnosta ja hoidon jatkosuunnitelmista. Sieltä ajoin Paippisten kautta Järvenpäähän riemuylippilasjuhlan valmisteluryhmän palaveriin. Kahvinjuonnin lomassa suunniteltiin juhlapäivän kulkua ja aikataulua. Tähän mennessä ilmoittautumisia tilaisuuteen on tullut aika harvakseltaan, mutta toivottavasti pääsiäisen jälkeen lähetettävä muistutusviesti vilkastuttaa ilmoittautumisia. Illalla menimme Antin kanssa "Kaksi syö yhden hinnalla" -illalliselle Bistro Sinneen. Minä olin siellä jo käynyt syömässä poikien perheiden kanssa, mutta meillä oli vielä syömättä yksi kahden hengen illallinen ja se piti syödä ennen perjantaita, johon asti tarjous oli voimassa.

Perjantaina käväisin Ritvaa ja Penaa moikkaamassa ja samalla matkalla ostin kuorittuja auringonkukansiemeniä. Niiden kulutus on kiihtynyt nyt, kun ruokintapaikalle on ilmestynyt suuria parvia muun muassa vihervarpusia. Antti kertoi, että yhtenä päivänä niitä oli lähemmäs sata samanaikaisesti ruokailemassa. Nyt kun suurin osa pihan lumista on sulanut, siivoilin perjantaina perennapenkkejä, koska sieltä jo uusi kasvusto tunkee vauhdilla esiin. Etuterassilla oli vielä lumikasa, jonka halusin siitä pois ja sitä lapioidessa kaaduin ja loukkasin jalankin, onneksi kuitenkin lievästi.

Perjantaina katsottiin Yle Areenasta Teemalla alkanutta uutta tanskalaista draamasarjaa Sairaanhoito-opisto. Sarjan alkaessa eletään vuotta 1952, ja Tanskassa kärsitään kovasta sairaanhoitajapulasta. Niinpä Fredenslundin sairaalan johtajatar aloittaa kiistanalaisen kokeilun, jossa  miehiäkin otetaan sairaanhoitajakoulutukseen. Kolmen ensimmäisen jakson perusteella sarja vaikuttaa hyvin tehdyltä ja kiinnostavalta.

Kunnianarvoisassa Aleksanterin teatterissa Bulevardilla esitetään Iloisten sielujen hotelli -murhamusikaalia 1920-luvun Helsingistä. Musikaalin käsikirjoituksen on tehnyt Virpi Hämeen-Anttila, joka on kirjoittanut tähän mennessä viisi Björk-romaania. Musikaalin libretto on tehty näiden romaanien pohjalta. Virpi Hämeen-Anttila kirjoittaa, että hänen romaaneissaan "on tärkeää 1920-luvun tausta, yhteiskunnan murros, naisten vapautuminen, ja etenkin sisällissodan arvet ja luokkajako", ja nämä teemat näkyvät myös musikaalissa. Musikaalin musiikin on säveltänyt Jukka Nykänen ja sen on ohjannut Reetta Ristimäki.

Meillä oli Antin kanssa liput Iloisten sielujen hotellin lauantain päivänäytökseen. Esityksessä oli runsaasti laulua ja tanssia, vaikka tehtiinhän siinä pari murhaakin. Juonen kulku oli riittävän yksinkertainen, joten sitä oli helppo seurata. Musikaali oli mukava ja viihdyttävä kokemus. Hämeen-Anttilan Björk-romaaneista olen tykännyt erityisesti siksi, että niissä kuvataan elävästi 20-luvun Helsinkiä ja helsinkiläisiä.

Illalla kävin vielä isää katsomassa Nikkilässä, ja sinne Antti soitti ja kertoi, että Suomen naiset olivat voittaneet Espoon Metro Areenalla järjestettävien jääkiekon MM-kisojen välieräottelussa Kanadan joukkueen, mikä tarkoitti sitä, että ensimmäistä kertaa jääkiekon MM-kisojen historiassa Suomen naiset pääsivät finaaliin, joka pelataan sunnuntai-iltana. Muodostelmaluistelun MM-kisoissa Helsingin Jäähallissa suomalaisjoukkueet Marigold IceUnity ja Helsinki Rockettes puolestaan sijoittuivat hienojen esitysten jälkeen toiseksi ja kolmanneksi kultaa vieneen venäläisen Team Paradisen jälkeen.