432988462_1575670909852897_1857900810450

 

Torstaina otin Kaijan kyytiin Sipoonlahden Neste-asemalta ja ajoimme Lauttasaareen Edenin seuraksi, kun Henna lähti juontotehtävään Helsingin Messukeskuksen Kevätmessuille. Meilläkin oli Kaijan kanssa liput messuille, joten lähdimme sinne Edenin kanssa lounaan jälkeen. Torstaina messuilla ei ollut vielä pahemmin ruuhkaakaan, joten oli mukavaa kierrellä messukeskuksessa ja ihastella hurmaavia kukkaistutuksia ja ideapihoja sekä kuunnella asiantuntijaluentoja. Edeniä kiinnosti pomppulinna kaikkein eniten ja siellä hän jaksoi pomppia vaikka kuinka kauan sen runsaan neljän tunnin aikana, jonka olimme messuilla.

Perjantaina Hennalla oli juontotehtävä Kauppakeskus Sellon Sembaloissa, ja olin myös sen päivän Edenin seurana. Koska sää oli sateinen eikä ulos leikkipuistoon lähteminen houkutellut, päätimme lähteä moikkaamaan Hennaa ja Satua, jonka kanssa Henna oli juontotehtävissä. Ajoimme Selloon Leppävaaraan ja pääsimme perille juuri sopivasti, kun Hennalla ja Sadulla oli juontotauko ja he olivat lähdössä kahville. Liityimme siis joukkoon, joimme kahvit, ja sen jälkeen menimme Edenin kanssa kauppakeskuksen leikkipaikalle Sellonpuistoon, jossa Eden viihtyikin pitkään. Käytiin vielä kauppakeskuksen lelukaupassa katsomassa, josko sieltä löytyisi Edenille Frozen-elokuvan Annan asu, mutta sopivaa kokoa ei löytynyt. Sen jälkeen alkoikin jo olla nälkä, ja päätettiin lähteä Lauttasaareen, jossa mentiin saman tien tuttuun sushi-ravintolaan lounaalle. Aika pian sen jälkeen, kun oli syöty jälkiruokajäätelöt kotona ja pantu lelut paikoilleen, Jarno tulikin töistä ja minä ajelin kotiin.

Viikonloppu menikin sitten rauhallisesti. Sunnuntai-iltana päätin ihan viime tipassa lähteä Sipoon kirkkoon palmusunnuntain konserttiin, jossa oli luvassa hiljaisen viikon tunnelmaan sopivia säveliä. Salonkiviisikko Kaikukoon on eläkkeellä olevien muusikoiden orkesteri, jossa soittavat Matti Jylhä-Vuorio, oboe, Aale Lindgren, oboe d'amore, Ilkka Hirvonen, englannintorvi, Heikki Simola Fagotti ja Airi Hirvonen, piano. Viisikon puhallinsoittajat olivat aikanaan opiskelutovereita Sibelius-Akatemiassa, ja he ovat tehneet elämäntyönsä soittajina eri orkestereissa, ja pianisti Airi Hirvonen on toiminut konserttipianistina sekä musiikin opetustehtävissä. Tunnin mittaisen konsertin ohjelma sisälsi muun muassa Hankikaisen, Bachin ja Vivaldin sävellyksiä sekä Negro Spiritualeja.