Eetu mummolassa.jpg

Vauva kävi maanantaina äitinsä ja isänsä sekä Osku-koiran kanssa Sipoon mummolassa. Kuvassa Jarno, vauva ja Osku mummin kanssa. Vauva on nyt kolmen viikon ikäinen, ja se on jo kasvanut kovasti ja painoa on tullut lisää. Ja vaikka emme joka päivä sitä näekään, voimme onneksi kuvien ja videopätkien välityksellä seurata sen kasvamista.

 

P1160609 (3).JPG

 

P1160888.JPG

 

Helsingin Keskustakirjasto Oodi; yläkuvassa Eduskuntatalon ikkunan läpi kuvattuna Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioriyhdistyksen kevätretkellä ja alakuvassa Eduskuntatalon edestä kuvattuna Ihana Helsinki -kaupunkifestivaalin aikaan, molemmat kuvat toukokuulta 2018.

Alkuviikosta tapasin Ritvan Helsingissä, ja menimme lounaalle Helsingin Keskustakirjasto Oodiin. En ollut vielä siellä käynytkään, vaikka sen avaamisesta on jo yksitoista kuukautta. Söimme lounasta Oodin sisääntulokerroksessa olevassa ravintolassa, kun ensin olimme saaneet selvitetyksi, missä lounasta oli saatavilla. Aivan lounaspaikan vieressä on leikkipuisto Loru, jossa järjestetään erilaista ohjattua toimintaa ja jossa lapset ja aikuiset saavat viettää aikaa yhdessä. Paikalla oli nytkin pieniä lapsia vanhempiensa kanssa.

Lounaan jälkeen nousimme Oodin kolmanteen kerrokseen, sen kierrettyämme jatkoimme toiseen kerrokseen ja sieltä sisääntulokerrokseen. Kolmas kerros on nimeltään Kirjataivas, jossa on matalissa kirjahyllyissä ilmoituksen mukaan kaikkiaan noin satatuhatta teosta ja myös kaikki Oodin sanoma- ja aikakauslehdet. Kansalaisparveke, jossa myös voi viettää aikaa, on avoinna yleisölle vain kesäaikaan. Tässäkin kerroksessa on runsaasti erilaisia oleskelualueita sekä aikuisille että erityisesti lapsille. Opiskelu- työskentely- ja kokoustiloja Oodista myös löytyy, ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia, tarjolla on musiikki-, peli- ja elokuvapalveluita.

Tarjontaa Oodissa on laidasta laitaan, mutta kovin rauhalliselta paikka ei ainakaan meidän siellä käydessä vaikuttanut. Ja kun se kuitenkin on kirjasto, kirjojen osuus on suhteellisen vähäinen; kolmikerroksisen rakennuksen yhdessä kerroksessa on kirjoja, mutta siinä kerroksessa on myös paljon muita aktiviteetteja. Kirjaston sijaan rakennusta voisi kutsua monitoimitaloksi, sillä sehän Oodi on.

Brittiläistä televisiosarjaa Kotilieden lämpöä esitetään Yle TV1 -kanavalla viiden uutisten jälkeen. Sarjasta on tehty kaksi kautta, kummassakin on kuusi jaksoa. Sarja on aikaisemmin esitetty jo vuonna 2016, mutta silloin sitä ei meillä seurattu. Nyt on kuitenkin seurattu, ja se onkin osoittautunut kiinnostavaksi. Sarjan alkaessa eletään elokuuta 1939, ja sodan uhka tuntuu vahvana Great Paxford -nimisen maalaiskylän ihmisten elämässä. Kylän naiset toimivat aktiivisesti Women's Institute -järjestössä ja varustautuvat omalta osaltaan sodan tuloon.