20200421_100303.jpg

 

Maanantaina päätin sittenkin lähteä lähipuutarhalle ostamaan orvokkeja, jotta saadaan kesän ruukkupuutarha alulle. Soitin puutarhaan, joka ei vielä ole edes auki, mutta sain puutarhurilta luvan käydä hakemassa orvokkeja. Pidimme puutarhurin kanssa pari metriä etäisyyttä, ja kun olin valinnut haluamani orvokit, puutarhuri ojensi maksulaitteen niin pitkälle kuin ylettyi ja minä ojensin kortin niin kaukaa kuin yletyin ja maksoin summan lähimaksuna.

Tiistaina sitten istutin orvokit; lipputangon luona olevaan ruukkuun perinteiseen tapaan siniset ja etuterassille punaiset, amppeliorvokit tulivat lasitetulle terassille. Ihan kiva oli ulkona puuhastella, kun aurinko paistoi, lämpötila oli jo aamulla yli kymmenen astetta, perhoset ja kimalaiset lentelivät, linnut lauloivat ja kerran näin telkänkin lentävän talon yli, oli varmaan menossa keittiön puoleiseen pönttöön. Pörriäisille on hyönteishotelli eteläseinustalla ja pian laitan myös perhosbaarin ulos. Keskiviikkona pihatyöt jatkuivat ja vähän kerallaan piha siistiytyy.

Keskiviikkoiltana sitten saatiin vahvistus sille, että Savonlinnan oopperjauhlat peruuntuvat tulevalta kesältä ja ohjelmisto siirtyy sellaisenaan vuoteen 2021. Meillä oli liput kahteen oopperaan ja Karita Mattilan 60-vuotisjuhlakonserttiin. Olimme myös varanneet majoituksen oopperamatkamme ajaksi Lomamokkilan uuden majapaikan Taipaleenniemen upeasta täysin uudistetusta päärakennuksesta. Päätimme, että mikäli mahdollista, menemme kuitenkin heinäkuussa viikoksi Savonlinnaan ja majoitumme Taipaleenniemeen.

Seuraan säännöllisesti Panu Rajalan blogikirjoituksia, joissa tulee hyvin esiin hänen laaja perehtyneisyytensä kulttuurin eri lajeihin ja tietysti erityisesti kirjallisuuteen. Hän päättää tämän päivän blogikirjoituksensa näin: "Radion mietelauseet Kiven Seitsemästä veljeksestä on oiva keksintö. Hyviä katkelmia. Näinä aikoina mietimme kaikki Aapon kysymystä Hiidenkivellä: "Tässä ollaan, mutta kuinka tästä tullaan?" Vastauksia odotellessa." Niinpä!