Juhannusta ei täällä Ranskassa vietetä, joten juhannusaattopäivä oli täällä aivan tavallinen arkipäivä. Aamiaisen jälkeen lähdimme Antin kanssa ajelemaan ja katselemaan maisemia. Edellisestä Pommardin käynnistämme on sen verran aikaa, että oli kiva taas pitkästä aikaa katsella hyvin hoidettuja burgundilaisia viinitarhoja.

Pysähdyimme Meursaultissa, jossa kävimme leipomossa ja ostimme myös torilta pateeta ja leikkeleitä sekä vihanneksia ja hedelmiä, jotka söimme myöhemmin majapaikkamme terassilla lounaaksi. Poikkesimme myös Meursaultin linnaan. Maistoimme muutamia viinejä ja ostimme kaksi pulloa Meursaultin valkoviiniä. Kysyimme myös viinien lähetysmahdollisuudesta Suomeen. Kahdentoista viinipullon lähettäminen Suomeen olisi maksanut noin 220 euroa, mikä tuntuu ihan kohtuuttomalta postituskululta.

Poikkesimme myös tutussa viiniosuuskunnan myymälässä, jossa myydään useiden Burgundin viinintuottajien viinejä. Outi ja Tomppakin olivat siellä maistelemassa viinejä, ja mekin maistoimme muutamia viinejä, mutta emme ostaneet mitään.

P1050510.JPG

Meursaultin linna.

P1050525.JPG

Meursaultin linnan viininmaisteluhuone.

Juuri kun olimme lähdössä Beaunen keskustassa käymään ja Antti kumartui kiinnittämään sandaalinsa solkea, hänen selkänsä revähti pahoin. Selkä tuli niin kipeäksi, että hän ei pystynyt vähään aikaan liikkumaan ollenkaan, joten hän jäi lepäilemaan majapaikkaamme, kun minä lähdin Outin ja Tompan perheen mukana Beauneen. Kävimme kahvilla tutussa Beaunen keskustan kahvilassa, jossa olemme juoneet Outin ja Tompan kanssa kahvit muutamia kertoja aikaisemminkin Burgundissa matkaillessamme. Poikkesimme myös Galerie Beaunessa katsomassa esillä olevaa näyttelyä. Kävelimme jonkin aikaa kaupungilla, minkä jälkeen ajoimme takaisin Pommardiin.

Illaksi Tomppa oli varannut meille pöydän melkein majapaikkamme vieressä olevasta ravintolasta, Auprès du Clocherista. Ravintola on saanut kaksi haarukkaa Michelin-oppaassa, joten osasimme odottaa saavamme hyvää ruokaa. Me aikuiset otimme neljän ruokalajin menun, johon kuului alkuruoka, pääruoka, juustoja ja jälkiruoka, lapset ottivat pää- ja jälkiruoan. Aivan aluksi tarjoilija toi meille keittiömestarin terveisinä pieniä alkupaloja ja sen jälkeen pienen annoksen parsakeittoa. Nämä tulivat lisänä neljän ruokalajin menuuseemme. Olimme ravintolassa iltakahdeksasta puoli yhteentoista, ja jälkiruoan kohdalla vatsa alkoi olla jo aika täynnä. Jossain vaiheessa iltaa alkoi sataa ja ukkonenkin jyrisi. Kun lähdimme majapaikkaamme, sade piti onneksi taukoa.