Eilen torstaina, kun lähdimme kotoa lentokentälle, satoi ja oli tosi viileää. Helsinki-Vantaan lentokentällä oli melkoinen ruuhka, josta oli jopa varoitettu etukäteen tiedotusvälineissä, me tosin emme olleet varoituksia huomanneet. Tapasimme lentokentällä matkaseuralaisemme Outin ja Tompan lapsineen. Lento Geneveen sujui mukavasti ja Geneven lentokentältä vuokrasimme autot, joilla lähdimme ajamaan Provenceen. Genevessä satoi ja lämpötila oli viitisentoista astetta. Sade jatkui pitkälle etelään päin ajettaessa, mutta Pvovencessa sade lakkasi ja lämpötila nousi paikoitellen jopa 25 asteeseen. Aurinkokin pilkahteli aina välillä.

DSCN4026.JPG

Lähestymme Provencea.

P1040770 (2).JPG

Meillä oli varattuna hotellihuoneet St.-Remy-de-Provencen kaupungista Le Mas Saint Joseph -hotellista. Mas on suomeksi käännettynä perinteinen maatila Etelä-Ranskassa. Hotellin omistajarouva on hankkinut tämän hotellin omistukseensa syyskuussa, joten tämä on hänen ensimmäinen kesäsesonkinsa provencelaisen hotellin johtajana. Hotellissa ei ole kovin suurta määrää huoneita, mutta pian alkaa olla vuoden vilkkain matkailusesonki, ja jo nyt omistajarouvalla näytti olevan kiire, kun asiakkaita lähti hotellista ja uusia tuli ja tekemistä oli runsaasti.

P1040373.JPG

Hotelliin saavuttuamme istuimme hotellin terassilla ja nautimme provencelaisesta tunnelmasta,  paikallisesta viinistä ja laventelin tuoksusta. Laventeli on täällä juuri nyt kukintansa alkuvaiheessa. Illalliseksi olimme varanneet pöydän parin sadan metrin päässä hotellistamme sijaitsevasta Restaurant Maison Drouot -ravintolasta, joka on Tripadvisorin arvioissa ensimmäisellä sijalla St.-Remy-de-Provencen yli 80 ravintolasta. Joimme aperitiivit ravintolan ulkoterassilla ja kun ulkona oli hieman tuulista, siirryimme ruokailemaan ravintolan katetulle terassille. Söimme keittiömestarin seitsemän ruokalajin suositusmenun, joka pääosin oli erittäin maukas mutta joka kuitenkin laatuunsa nähden tuntui hieman ylihinnoitellulta.

Perjantai oli aurinkoinen ja lämmin. Hotellimme erinomaisen maukkaan ja monipuolisen aamiaisen jälkeen lähdimme Outin ja Tompan seitsemän hengen vuokra-autolla viiniostoksille Chateauneuf-du-Papeen. Katselimme ja kuvasimme alueen linnoja ja viinitarhoja ja maistelimme sekä myös ostimme viiniä, joka toimitetaan meille Suomeen. Chateauneuf-du-Papen viinit ovat erinomaisia, mutta niiden hinnat ovat nousseet todella paljon siitä, kun viimeksi olemme niitä paikan päältä ostaneet. Tällä kertaa viinin ostoneuvottelut kestivätkin poikkeuksellisen kauan ja ensimmäisen kerran saimme alennusta hinnoista, tosin ei rahamääräisesti, mutta kahden melko kalliin pullon muodossa.

P1040458.JPG

Palattuamme hotelliin viiniostoksilta kävimme läheisessä supermarketissa ostamassa pikniktarvikkeet: patonkia, ilmakuivattua kinkkua, chorizo-makkaraa, juustoa, mansikoita ja aprikooseja. Söimme ne hotellimme aurinkoisella terassilla. Sen jälkeen lähdin kävellen katsomaan St.-Remy-de-Provencen kaupungin nähtävyyksiä. Muut jäivät hotellille ja lapset menivät hotellin uima-altaaseen polskimaan, vaikka vesi olikin hieman viileää.

Perjantain illallisen söimme toisessa hotellin lähellä sijaitsevassa ravintolassa. Tämä Comptoir 36 -ravintola oli Tripadvisorin rankingissa listattu neljännelle sijalle. Ruoka oli kohtuullisen hyvää, mutta ei mitenkään erityistä. Palvelu sen sijaan oli suurenmoista; meitä palvellut nuori nainen oli positiivinen ja ystävällinen ja sai meidät kaikki viihtymään.