Kun aamulla raaputin jäitä auton tuulilasista, kuulin erikoisia äännähdyksiä enkä yhtään pystynyt päättelemään, mikä ne aiheutti. Äänet voimistuivat ja kun katsahdin ylöspäin, talomme yli lensi tosi matalalla kolmen joutsenen parvi matkalla Hangelby-järven suuntaan. Näky oli komea ja vaikuttava erityisesti tähän aikaan vuodesta, kun lintujen tarkkailu on meillä pääasiassa ollut lintujen ruokinta-automaateilla vierailevien lintujen seuraamista. Tässä vaiheessa linnut ovat olleet pääosin tiaisia: talitiaisia, sinitiaisia, hömötiaisia, töyhtötiaisia ja kuusitiaisia, joita on ajoittain ruokailemassa niin runsaasti, että auringonkukansiemenet hupenevat ruokinta-automaateista ihan silmissä.

Ajoin Paippisiin, josta otin äidin ja isän kyytiin ja jatkoimme matkaa runsaan kilometrin päässä olevan kauneushoitolan joulumyyjäisiin. Paippisissa on toiminut puolen vuoden ajan kauneushoitola, jossa äiti on jo käynyt jalkahoidossa. Vieraille oli tarjolla riisipuuroa ja glögiä huvimajassa ja hoitolan puolella oli  myynnissä muun muassa jouluisia ovikransseja ja kauniita itsevärjätyistä langoista neulottuja villasukkia sekä lahjakortteja. Minäkin sain äidiltä lahjakortin jalkahoitoon ja itselleni ostin lahjakortin kasvohoitoon. Ostin myös kauneushoitolan naapurissa asuvien Liisan ja Kallen leipomia karjalanpiirakoita sekä sämpylöitä. Kauneushoitolan Sinikka-rouva on erittäin mukava ja sydämellinen ja uskon, että siellä saa hyvää hoitoa.

Kauneushoitolan omistajan 14-vuotias tytär Sara-Maria on ollut viime päivinä julkisuudessa, kun hän kirjoitti 10.11.2015 Helsingin Sanomien yleisönosastoon kirjoituksen ”Mikä lukemisessa on niin noloa”. Kirjoituksessa hän kertoo siitä, että lukemista harrastavia pidetään nörtteinä ja jälkeenjääneinä. Itse hän on innokas lukija. Yleisönosastokirjoituksen jälkeen Ilta-Sanomat teki hänestä jutun lehteen. Perjantaina hän oli Ylen aamu-tv-lähetyksessä kertomassa lukuharrastuksestaan. Hän kertoi siinä, että kirjailijat ovat lähettäneet hänelle viime päivinä 80 kirjaa luettavaksi. Onpa reipas ja rohkea kahdeksasluokkalainen.