P1080834.JPG

P1080860.JPG

Amerikkalaisen Augustus Saint-Gaudensin Diana-patsas vuodelta 1979.

Torstaina 29.12. paikallislehti Palm Beach Post kirjoitti, että vähäisen kävijämäärän vuoksi Hoffman's Chocolates joutuu sulkemaan Lake Worthissa Lake Avenuella olevan tehtaansa myymälän. Kun kävimme siellä katsomassa talven ihmemaata, väkeä oli runsaasti sekä ulkona puutarhassa jouluvaloja katsomassa että sisällä myymälässä, mutta joulusesonki on lyhyt ja jos muulloin kävijämäärät ovat pienet, liikettä ei kannata pitää auki.

Floridassa on paljon hienoja puutarhoja, kuten on useaan otteeseen jo todettukin. Käymme niissä usein, koska ne ovat hyvin hoidettuja, viihtyisiä ja kauniita. Useimmiten niissä on myös rauhallista kävellä. The Four Arts Botanical Gardens on puutarha, jonka yhteydessä on taidemuseo, kirjasto ja tilat, joissa järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia. Puutarhassa on seitsemän erityyppistä puutarha-aluetta ja lisäksi suuri määrä eri taiteilijoiden veistoksia. Puutarha-alueet on perustettu vuonna 1938 ja niiden tarkoituksena on esitellä erilaisia trooppisia kasveja ja niiden soveltuvuutta floridalaisille omakotiasukkaille. Kesällä 2004 hurrikaanit Frances ja Jeanne tuhosivat puutarhan täysin, minkä jälkeen se rakennettiin kokonaan uudelleen.

Matkalla Palm Beachissa olevaan puutarhaan ajoimme pitkin rantatietä. Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin golfklubi ja perheen asunto Mar-a-Lago on tämän kadun varrella. Nyt tämän alueen lähellä oli suuri määrä poliisiautoja ja poliiseja vahdissa. Trump on aamun uutisten mukaan vielä Mar-a-Lagossa, jonne hän tuli joulun viettoon.