Eden trampoliinissa.jpg

 

Viime viikon torstaina unohdin, että Sipoon vanhan kirkon torstaikonsertit alkoivat sinä päivänä, mutta tämän viikon torstaina onneksi muistin. Huolimatta siitä, että televisiosta tuli urheilulähetys yleisurheilun nuorten EM-kisoista Espoosta, lähdin kuuntelemaan sellisti Katariina Kolehmaisen ja muusikko Santeri Rautiaisen konserttia, jossa he soittivat yhdessä J.F.F. Burgmüllerin ja Franz Schubertin musiikkia. Lisäksi Santeri Rautiainen soitti kitaralle sovittamiaan Franz Schubertin liedejä. Kirkossa oli ilahduttavan paljon kuulijoita, ja sinne kyllä kannattaakin tulla konsertteihin; kirkko on kaunis ja kaikki musiikki kuulostaa siellä kauniilta.

Perjantaina Hilkka ja Fransu, jotka olivat torstaina tulleet Paippisiin, ajoivat Söderkullaan, jossa kierrettiin yhdessä kolmen kilometrin kiintorastireitti. Lähdettiin kuntoportaiden parkkipaikalta ja kaunis reitti kiersi Pilvijärven kautta. Rastitkin löytyivät mukavasti, ja vaikka maaston korkeuserot olivatkin aikamoisia, pääasiassa päästiin kulkemaan polkuja pitkin. Suunnistuksen jälkeen ostettiin lounaat mukaan Söderkullan thairavintolasta Suan Aahaanista ja tultiin meille syömään ne.

Lauantaina tapasin Edenin, Jarnon ja Hennan Porvoossa. Jarno ja Henna olivat lähdössä ystävänsä juhliin, joihin oli kutsuttu vain aikuisia, ja Eden ja minä vietimme iltapäivän Porvoossa. Menimme ensin syömään sushiravintolaan, jossa Eden totesi, että tänne voitaisiin tulla taas porukalla. Tällä hän tarkoitti meidän viimekertaista sushiporukkaamme eli Hennan ja Edenin lisäksi Kaijaa, Tuulaa ja minua. Sushit ja jälkiruokajäätelöt sekä vaahtokarkit syötyämme tarkoitus oli mennä Porvoon nukke- ja lelumuseoon, koska se oli Edenin mielestä hyvä ajatus, mutta museo oli harmillisesti mennyt kiinni kolmelta.

Jatkoimme matkaa sitten Muumipuistoon, joka on muumiaiheinen leikkipuisto ja jonka jokaikisen laitteen, liukumäen, kiipeilykohteen, keinun ja mitä kaikkia niitä siellä olikaan Eden kävi läpi useaan kertaan. Kaikkein mieluisin kohde olivat köysitikkaat, joita pitkin pääsi muumitalon ullakolle.

Puistosta jatkettiin ostoksille ja Eden valitsi itselleen shortsit, pari kesäpaitaa sekä legginsit. Shortsit ja uusi paita jätettiin päälle, kun jatkettiin matkaa jokirantaan, jossa Eden poseerasi uusissa vaatteissa, kuva lähetettiin Jarnolle ja Hennalle. Jokirannassa kävellessämme Eden havaitsi toisella rannalla benji-trampoliinin, jossa hän on aikaisemminkin pomppinut. Sinne siis suunnattiin seuraavaksi. Hieman jouduttiin jonottamaan, mutta kyllä se kuulemma kannatti. Sen jälkeen suunnattiin minun autolleni, jonka Eden totesi olevan aika pieni, mutta hyvinhän me siihen mahduttiin. Vein Edenin Monninkylään Kaijalle ja Harrille, jonne juhlijoidenkin oli illemmalla määrä saapua. Eden totesi, että oli ollut kiva mummopäivä, ja kivaa oli ollut mummollakin.

Sunnuntaina Henna, Jarno ja Eden kävivät lounaalla På Krogen -ravintolassa Kalkkirannassa Hennan veljen Samin kanssa ja tulivat sen jälkeen meille kahville, tarjolla oli myös mustikkapiirakkaa, jonka aamupäivällä leivoin viime kesän pakastemustikoista, vaikka lammen rannalta olisi saanut nopeasti poimituksi tuoreet marjat piirakkaan.

Urheiluakin on pitänyt viime päivinä seurata, kun yleisurheilun nuorten Euroopan mestaruuksista kilpailtiin Espoossa ja suunnistuksen MM-kisat pidettiin Sveitsissä. Yleisurheilun nuorten EM-kilpailut päättyivät tänään, ja suomalaisnuoret menestyivät loistavasti, kaikkiaan Suomi sai kymmenen mitalia, kolme kultaa, kolme hopeaa ja neljä pronssia sekä lukuisia pistesijoja. Kisoja oli kiva seurata, kun niin monet suomalaiset onnistuivat suorituksissaan. Suunnistuksesta Sveitsin vaativissa maastoissa Suomi sai kaksi mitalia, mikä on kohtuullinen saavutus, vaikka parempaa odotettiinkin.