Sipoon Äänet.jpg

 

Sipoon Äänet -kitarafestivaali järjestettiin viime viikonloppuna Sipoossa jo viidettä kertaa. Festivaalin ohjelmassa oli kolmen päivän aikana eri puolilla Nikkilää konsertteja ja Juha Hurmeen kirjoittama ja ohjaama musiikki-iloittelu Lemminkäisen temppeli, joka sai ensiesityksen kahdessa loppuunmyydyssä esityksessä. Kun en ollut ajoissa hankkinut siihen lippuja, se jäi näkemättä. Kahdessa konsertissa tuli kuitenkin käydyksi.

 

20211009_131217 (2).jpg

Savijärven kartano.

 Lauantaina sipoolaisessa Savijärven kartanossa järjestettiin Salonkikonsertti, jossa esiintyi festivaalin tähtivieras, klassisen musiikin sanansaattajaksi kutsuttu paraguaylainen kitaristi Berta Rojas. Hän konsertoi nyt Suomessa ensimmäistä kertaa ja kotimaansa musiikin lisäksi hän soitti argentiinalaista ja brasilialaista kitaramusiikkia. Konsertti oli tunnelmallinen ja intiimi, väkeä kartanon saleihin mahtui vain muutamia kymmeniä, mutta tähän konserttiin olin hankkinut liput hyvissä ajoin. Väliajalla tarjottiin kahvia ja marjatorttua ja kartanon emäntä kertoi lyhyesti kartanon historiasta.

Sunnuntai-iltana Sipoon kirkossa järjestettiin festivaalin suuri orkesterikonsertti, Wieniläinen ilta, jossa soitti Suomalainen Barokkiorkesteri solisteina Antti Tikkanen, viulu ja Petri Kumela, kitara. Ohjelmassa oli "virtuooseja ja viihdettä", säveltäjinä Fux, Giuliani, Paganini ja Mozart. Rajoitukset oli poistettu kirkosta, vaikka yleisön toivottiinkin käyttävän maskeja ja käsidesiäkin oli hyvin tarjolla. Sipoon kirkon akustiikka on erinomainen ja konsertti oli elämys. Yhtään ei harmittanut, vaikka Tanssii tähtien kanssa -tv-ohjelmasta jäi katsomatta ensimmäinen puolituntinen. Toki sen voi katsoa halutessaan myöhemminkin, onhan se viihdyttävää katsottavaa. Toinen viihdyttävä televisio-ohjelma on lauantainen Elämäni Biisi, jossa on taitavat esiintyjät, ja vieraiden elämänsä biiseihin liittyviä tarinoita on mukava kuunnella. Olen yrittänyt miettiä, mikä olisi minun elämäni biisi, mutta en ole sitä tähän mennessä keksinyt.

 

P1070128 (3).JPG

Sipoon kirkko, kuva otettu syyskuun lopussa 2016.