20161124_150153 (3).jpg

Holmin kauppiastalon takapiha.

20161124_150306.jpg

Porvoon Vanha Raatihuone.

Mikael tuli  tiistaina viikoksi Suomeen. Hänen oikea kätensä on kipsattu murtuman vuoksi, mutta hyvin hän pystyi matkustamaan tänne, vaikkei autolla pystykään ajamaan. Torstaina Mikael, Martti, Jarkko, Antti ja minä söimme lounaan Willa Söderissä, jossa aloitettiin lounaan tarjoaminen muutama viikko sitten. Lounaan hinta on 9,90 euroa ja hintaan kuuluu salaattibuffet ja kaksi vaihtoehtoista lämmintä pääruokaa sekä kahvi. Torstaina lämpiminä ruokavaihtoehtoina olivat kampelafilee ja jokin häränliharuoka. Me kaikki otimme kampelafilettä. Salaattibuffetin salaatit olivat tosi tuoreita ja hyviä ja kaiken kaikkiaan lounas oli hyvä ja maistuva.

Lounaan jälkeen jatkoimme matkaa Porvooseen, jossa käytiin hakemassa Riana koulusta ja mentiin museokierrokselle Vanhaan Porvooseen. Kävimme Porvoon museon kahdessa museorakennuksessa: vuodelta 1763 peräisin olevassa Holmin talossa, joka on ollut varakkaan porvoolaisen kauppiasperheen koti ja vuosina 1762 - 1764 rakennetussa Suomen vanhimmassa raatihuoneessa. Parhaillaan Holmin talossa on nähtävänä Holmin perheen joulupöytä, joka on katettu 1700-luvun astioilla ja jossa on tarjolla sen ajan jouluherkkuja, ei kuitenkaan aitoja herkkuja. Vanhan Raatihuoneen museossa on kolmessa kerroksessa useita eri näyttelyitä.

Sää oli viileä ja tuulinen ja vaikka emme olleetkaan pitkiä aikoja ulkona, oli mukava museokierroksen jälkeen mennä 1700-luvun lopulta peräisin olevassa rakennuksessa toimivaan Café Helmi -kahvilaan nauttimaan glögit ja runebergintortut. Mikael jatkoi matkaa Hartwall Arenalle katsomaan Jarkon, Jarnon ja Hennan kanssa jääkiekko-ottelua Jokerit - SKA Pietari ja Riana ja minä jatkoimme kulttuuriharrastuksia Rianan kotona. Riana soitti pianoa ja piirsi lyijykynäpiirroksen minusta.

Perjantaina Antti ja minä menimme Mikaelin kanssa Gumbostrand Konst & Formiin, jossa katsoimme valokuvanäyttelyn ja kävimme myös Punaisen Talon käsityöpajassa, joka on Konst & Formin kanssa samassa pihapiirissä. Sieltä ostimme hilloja ja persoonallisen, hauskannäköisen linnunpöntön. Ostosten jälkeen söimme Konst & Formin Bistrossa lohikeittolounaan. Bistron lohikeittoa on syöty jo joitakin kertoja, mutta aina se on yhtä hyvää. Iltapäivällä vein Mikaelin Itäkeskukseen, josta hän lähti metrolla rautatieasemalle ja sieltä edelleen junalla Turkuun. Minä puolestani kävin Black Friday -vaateostoksilla Vogliassa.