P1270500 (2).JPG

Saharasta kulkeutui tuulten mukana hiekkaa Suomeen asti viime viikolla, ja meidänkin pihassa lumi värjäytyi ruskeaksi.

Sipoossa koronarokotukset ovat edenneet niin, että nyt rokotetaan yli 75-vuotiaita ja heidän yli 65-vuotiaita perheenjäseniään. Antti ja minä kuulumme tähän ryhmään, joten saimme jo ensimmäisen koronarokotuksen, toinen saadaan toukokuun loppupuolella.

Keskiviikoksi olimme varanneet Bistro Sinnestä Porvoosta "Pakkasta pakoon" -menun, jossa kaksi syö yhden hinnalla kolmen ruokalajin aterian. Koska nyt ei koronan takia ole suositeltavaa mennä ravintolaan edes syömään ja koska illallinen oli maksettu etukäteen, päätimme hakea sen take-awayna, koska sellainen mahdollisuus oli tarjolla. Siinä tosin joutui hieman itsekin osallistumaan ruoan valmistukseen.

Ateriaan sisältyi ranskalainen sipulikeitto ja gruyère-juustoa, Bistro Sinnen pippuripihvi, konjakkikermakastiketta ja macaire-perunaa sekä suklaa-pähkinä Pot de Crème ja vadelmaserbettia.

Alkuruoka ranskalainen sipulikeitto ja sipulista vatsavaivoja saavan Antin kasvissosekeitto piti lämmittää, pääruoan pippuripihvi piti paistaa, samoin sen kanssa tarjottavat pekoni-papunyytit, macaire-peruna piti lämmittää mikrossa ja pippurikastike paistinpannulla. Jälkiruoka oli valmis sellaisenaan, tosin vadelmasorbetti oli ehtinyt sulaa, mutta se ei haitannut. Ateria oli maistuva, vaikka annokset eivät ulkonäöltään yltäneet lähellekään Bistro Sinnen aina kauniisti tarjolle pantuja annoksia.