P1070382.JPG

Hämeenlinnan Raatihuone.

P1070376.JPG

Hämeenlinnan lyseo.

P1070422.JPG

Hämeen linna.

Eilen torstaina hain Rianan koulusta, kävimme Rianan kotona viemässä koulurepun ja syömässä välipalaa. Sen jälkeen lähdimme Porvooseen hoitamaan asioita. Kävimme muun muassa kirjakaupassa ostamassa täydennystä joulukortintekotarvikkeisiin. Ostoskierroksen jälkeen Riana harjoitteli soittoläksyjään ja soitti jo aikaisemmin opettelemiaan kappaleita. Näissä pienimuotoisissa konserteissa viihdyn erinomaisesti.

Tänään perjantaina ajoin aamukahdeksalta auton Paippisiin ja jätin sen Martin hoiviin. Martti oli luvannut vaihtaa siihen ajovalopolttimet, koska toinen niistä oli ollut jo jonkin aikaa pimeänä ja tänäänkin, kun aamulla lähdin liikkeelle ja asvalttipintainen tie oli kostea, niin näkyvyys oli lähes olematon.

Antti ajoi minun perässäni Paippisiin ja haki minut sieltä mukaansa. Antilla oli tänään Hämeenlinnassa vuonna 1963 Hämeenlinnan lyseosta ylioppilaaksi päässeiden luokkakokous Hämeenlinnan Raatihuoneella ja lisäksi Hämeenlinnan lyseossa oli tänään vuoden lyseolaisen palkitsemistilaisuus, johon tähän luokkakokoukseen osallistuneet 18 entistä lyseolaista osallistuivat. Luokkakokous oli Antin kertoman mukaan mukava ja Raatihuoneella nautittu luomulounas oli erinomainen. Jatkoa tapaamiselle seuraa piankin, koska "näin korkeassa iässä ei kuulemma enää kannata pitää pitkiä välejä tapaamisille".

Minä vietin päivän Kirstin kanssa. Kävimme ensimmäiseksi juomassa teet keskustan Café Laurell -kahvilassa, jossa söin teen kanssa herkullisen kinkku-aurajuustopiirakan palan. Sen jälkeen menimme Sibeliuksen syntymäkotiin, jossa olen käynyt muutamia kertoja aikaisemminkin. Siellä oli lipunmyynnissä henkilö, joka kertoi meille mielenkiintoisia tarinoita Sibeliuksen lapsuusajasta. Hän myös soitti meille Sibeliuksen ensimmäisen sävellyksen Vesipisaroita, jonka Sibelius sävelsi viululle ja sellolle. Vietimme Sibeliuksen syntymäkodissa yli tunnin, minkä jälkeen menimme lounaalle Café Kukkoon. söimme uuniperunat ja salaattia. Lounaan jälkeen kävelimme vielä Hämeen linnan ympäri. Sen jälkeen Antinkin luokkakokous oli päättynyt ja ajoimme kotiin Paippisten kautta. Meillä oli molemmilla ollut mukava päivä Hämeenlinnassa, ja Paippisissa autoni lamput oli vaihdettu. Nyt taas näkee pimeässäkin ajaa, vaikka kivempaahan autolla liikkuminen onkin valoisaan aikaan.