Aamulla netti-Hesaria lukiessa näin päivitetyistä uutisista, että Kaisa Mäkäräinen oli voittanut Holmenkollenilla aamupäivällä Suomen aikaa hiihdetyn ampumahiihdon 15 kilometrin kisan puhtaalla ammunnalla. Antti oli lukenut saman uutisen, joten vaikka lopputulos olikin jo tiedossa, päätimme katsoa kisan saman tien aamiaisen jälkeen. Oli ihan rentoa katsoa Kaisan ammuntaa, kun tiesi, että kaikki laukaukset osuvat.

Tänään Suomen lukioiden abit viettivät penkkareita. Minulla on omista penkkareistani 14.2.1969 vain yksi valokuva eikä muutenkaan kauhean selvää muistikuvaa päivän tapahtumista. Sen muistan, että kuorma-auton lavalla oli kylmä. Meidän luokkamme abit esittivät Suhina-Lempiä ja Puli-Kalleja, A-luokalla oli myös intiaaneja. Järvenpään Yhteiskoulussa oli 54 ylioppilaskokelasta vuonna 1969.

Penkkarit 1969 3.jpg

Penkinpainajaiset helmikuussa 1969. Kuvassa oikealla luokanvalvojamme Elvi Päivänsalo ja minä Suhina-Lempin asussa töppöset jalassa olen kuvassa vasemmalla.

Lepokodin Annan Majalla oli tänään Lepokodin Ystävien karjalanpiirakka- ja kaalikäärylemyyntitapahtuma. Antti kävi ostamassa meille pakastimeen sekä karjalanpiirakoita että kaalikääryleitä. Lepokoti perustettiin Floridaan 41 vuotta sitten ja se tarjoaa autetun asumisen palveluita ja hoitopalveluita sekä suomalaisille että myös kaikille muille. Asukkaista noin 80 prosenttia on tällä hetkellä suomalaisia ja myös henkilökunnasta suomalaisten työntekijöiden osuus on suuri.

Kävimme illalla Kaijan ja Matin kanssa syömässä Boynton Beachissa japanilaisessa Ginza Japanese Buffet -ravintolassa. Menimme sinne jo viideksi, kun se aukesi. Sushit ja muut syötävät olivat kauniisti esillä ja ne olivat erittäin tuoreita ja hyvänmakuisia. Viiden aikaan asiakkaita oli vielä melko vähän ja ravintolassa oli rauhallista, mutta vähitellen pöydät täyttyivät ja kun me lähdimme pois puoli seitsemän aikoihin, ravintola oli jo lähes täynnä.

DSCN2142.JPG

Ginza-ravintolan sushi-valikoima oli runsas.