Kun menimme keskiviikkona Florida Panthersin kotiareenalle BB&T Centeriin Sunriseen jääkiekko-otteluun, jokainen halliin tulija joutui menemään turvatarkastuksen läpi. Hallin pääsisäänkäynnillä on useita ovia ja jokaisella ovella oli tarkastaja. Tarkastajan edessä pöydällä oli piirrettynä suorakulmio, jonka sisään käsilaukkujen pohjien oli mahduttava, muuten laukkuja ei saanut viedä halliin, vaikka laukut avattiin ja niiden sisältö tutkittiin. Minulla on isohko, pehmeänahkainen käsilaukku, jonka pohjan ala on jonkin sentin suurempi kuin piirroksen suorakulmio. Kun menimme tarkastukseen, minulle sanottiin, että laukkuni on liian iso eikä sitä saa viedä halliin. Minun olisi pitänyt viedä laukku bussiin, jolla olimme tulleet paikalle tai sitten hallin yhteydessä olevaan säilytykseen.

En halunnut viedä laukkuani kumpaankaan paikkaan. Laukku oli lähes tyhjä; siellä oli lompakko, kännykkä, nenäliinoja ja jotakin muuta pientavaraa. Avasin laukun ja näytin sen tarkastajalle. keski-ikäiselle naiselle, jotta hän näkisi, että siellä ei ollut mitään sopimatonta. Hän ei antanut minun viedä laukkuani sisälle. Päätimme yrittää sisään toisesta ovesta. Vastassa oli nyt nuori innokas tarkastajakaveri, joka ei myöskään hyväksynyt laukkuani, vaikka olin puristanut sen pohjan mahdollisimman kapeaksi, jotta se mahtuisi piirretyn suorakulmion sisään. Ei onnistunut. Kolmas yritys: kävelimme ulos ja tulimme sisään kolmannesta ulko-ovesta. Nyt vastassa oli ystävällisesti hymyilevä tummaihoinen keski-ikäinen nainen. Olin litistänyt laukkuni mahdollisimman pieneksi ja pääsin ongelmitta sisään sen kanssa. Jossain vaiheessa tunsin itseni rikolliseksi, kun yritin väkisin päästä sisään halliin sopimattoman, vaikkakin melkein tyhjän käsilaukkuni kanssa.

Tänään Antti otti tämän laukkutapauksen esiin, kun koko iltapäivän televisiosta tuli ohjelmaa Fort Lauderdalen lentokentältä, jossa mielenterveysongelmista kärsinyt, 26-vuotias Yhdysvaltain sotaveteraani, oli pakannut matkalaukkuunsa aseen ja kuljettanut sen lentokoneessa Fort Lauderdalen lentokentälle, jossa hän ampui viisi ja haavoitti kolmeatoista ihmistä.

Mielestäni edellä mainituissa turvatoimissa oli jonkinlainen epäsuhta. Mutta näin täällä Amerikassa.