P1200425 (2).JPG

Porvoon ranta-aittoja syksyllä kolme vuotta sitten.

Sunnuntaina syötiin lounasta Jarkon perheen eli Jarkon, Gian, Corinnen, Iikan ja Rianan kanssa porvoolaisessa ravintolassa Rafael's Steakhouse & Bistrossa. Ravintola aukeaa sunnuntaisin yhdeltä ja jo ennen yhtä oven edessä oli jonoa. Oli siis odotettavissa, että annosten saaminen kestäisi jonkin aikaa, ja tarjoilija ilmoittikin, että puolisen tuntia kestäisi ennen kuin meidän vuoromme tulisi. Minä tilasin paistettua maksaa, jota olen ennenkin kyseisessä ravintolassa syönyt ja joka onkin heidän suosituin annoksensa. Ja hyvää se oli nytkin; sopivasti paistettu, pinnaltaan rapea ja sisältä medium.

Aikaa meni kolmisen varttia ennen kuin saatiin annokset meidän pöytäämme, mutta eihän meillä ollut kiire minnekään. Koska kuitenkin olimme joutuneet odottamaan ruokia luvattua pidemmän ajan, ravintola tarjosi kaikki juomamme eli mehut, kokikset, teen ja kahvit, vesihän on ilmaista muutenkin.

Oli kiva kuulla Jarkon perheenjäsenten syksyn työ-, opiskelu- ja koulukuvioista. Meillä eläkeläisillähän syksy jatkunee aika rauhallisesti, vaikka jotain pientä vilkastumista onkin jo havaittavissa.