Lauantaina 30.9. järjestettiin Järvenpään lukion areenalla Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioreiden jokavuotinen senioripäivä ja symposiumi, jonka teemana oli "Järvenpään yhteiskoulusta yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi". Symposiumia ennen järjestettiin senioriyhdistyksen vuosikokous.

Symposiumin aluksi juotiin kahvit, tarjolla oli kahvin kanssa karjalanpiirakoita ja mansikkatäytekakkua. Symposiumin ohjelma oli koottu siten, että tilaisuuteen oli pyydetty eri vuosikymmenillä Järvenpään yhteiskoulua käyneitä henkilöitä pitämään puheenvuoro oman kouluaikansa muistoista, yksi puhuja jokaiselta vuosikymmeneltä. Ensimmäisenä luettiin yhteiskoulusta 1930-luvulla ylioppilaaksi päässeen oppilaan muistelu lakkiaispäivästä. Tämän jälkeen vietettiin muistohetki talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden Järvenpään yhteiskoulua käyneiden muistoksi. Kaatuneita oli yhteensä 37 ja he olivat iältään 15 - 30 -vuotiaita. Seuraavaksi kuultiin entisten oppilaiden muisteluita ja ja niiden jälkeen Järvenpään Mieslaulajien vahvistettu tuplakvartetti esiintyi.

Muistelut eri vuosikymmeniltä olivat kiinnostavia ja hauskoja, ja entisistä opettajistakin kerrottiin mukavia tarinoita. Useimmilla opettajilla oli lempinimi vielä 1970-luvulla, mutta tämä perinne on sittemmin vähentynyt. Siihen asti opettajat yleensä tunnettiin paremmin lempinimillä eivätkä kaikki edes tienneet opettajien oikeita nimiä.

Järvenpään yhteiskoulu aloitti toimintansa lähellä Järvenpään keskustaa vuonna 1928, joten ensi vuonna vietetään koulun 90-vuotisjuhlaa. Se rakennus, jossa minäkin aikanaan yhteiskoulua kävin, on parhaillaan remontissa, mutta toivottavasti remontti valmistuu ensi syksyksi, jotta 90-vuotisjuhlaa voidaan viettää siellä. Nykyään siinä rakennuksessa toimii yhtenäiskoulu ja lukio toimii Pajalan kaupunginosassa vuonna 2003 valmistuneissa moderneissa ja korkeakoulumaisissa tiloissa. Järvenpään lukio on Suomen suurimpia lukioita, siellä opiskelee yli tuhat opiskelijaa ja alin keskiarvo, jolla lukioon pääsi syksyllä 2015, oli 8,33.