Kevät on viime päivinä edistynyt ihan reippaasti, mutta meidän pihamme ei ole lumeton vielä pitkään aikaan. Talvi on ollut puiden ja muiden kasvien kannalta vaikea, kun puita on katkeillut ja suurista männyistä murtunut oksia. Pihassa on siis suuri määrä töitä odottamassa, kunhan kaikki lumen aiheuttamat tuhot on saatu näkyviin. Tutussa sinivuokkopaikassa näkyi jo sinertävän, joten pian sinivuokot ovat siellä täydessä kukassa.

 

P1280201 (3).JPG

Ensimmäistä kertaa näimme nokkavarpusen pihassamme lintujen ruokintapaikalla. Vierailu oli melko lyhyt, mutta jonkin aikaa nokkavarpunen söi maapähkinöitä, kunnes poistui paikalta. Nokkavarpunen on muuttolintu, se talvehtii Keski-Euroopassa, mutta Suomessakin niitä talvehtii jonkin verran. Suomessa pesiviä pareja on vain noin tuhannen paikkeilla, joten se on melko harvinainen. Tämä oli ilahduttava uusi keittiön ikkunasta tehty havainto.

 

P1280178 (2).JPG

Metsäkauriit ovat oppineet saamaan lintujen ruokinta-automaatista kielellään auringonkukansiemeniä, ja meillekin selvisi, miksi automaatti on joskus vaillentunut hyvinkin lyhyessä ajassa jopa kymmenen senttiä.

 

P1280181 (2).JPG

Joinakin vuosina telkkiä on nähty pönttöjen lähistöllä jo maaliskuun puolella, nyt niitä joudutaan vielä odottelemaan. Oravat kilpailevat telkkien kanssa pöntöistä, joten pöntöt pitäisi nyt käydä läpi ja puhdistaa oravien niihin viemistä risuista, jotta telkät mahtuisivat niihin munimaan munansa.