P1030892.JPG

Omenapuut kukkivat tänä keväänä niin runsaasti, ettei sellaista ole ainakaan meidän pihallamme ennen nähty. Myös kirsikka- ja luumupuissa on poikkeuksellisen paljon kukkia, joten syksyksi voidaan odottaa runsasta satoa korjattavaksi.

Maanantaina menin Rianaa vastaan koululle. Tällä kertaa menimme mehulle ja kahville joen rannassa olevaan kahvilaan Café Paahtimoon, minkä jälkeen valokuvasimme Porvoon vanhaa kaupunkia eri puolilta, muun muassa Näsinmäeltä ja Siltapuistosta vanhan sillan kupeesta.

Tiistaina kävin hoitamassa asioita Nikkilässä ja valokuvasin samalla Sipoon vanhan ja uuden kirkon.  Kävimme myös Antin kanssa ostamassa kesäkukkia ja yrttien taimia ja istutimme ne kotona ruukkuihin.

P1030849 (6).JPG

Sipoon vanha kirkko vuodelta 1454.

P1030860 (3).JPG

Sipoon uusi kirkko valmistui vuonna 1885.

Tänään menin taas isän seuraksi HUS:n Läntiseen silmäsairaalaan, jossa ei tarvinnut kauan odotella, vaan silmäpistokset hoituivat nopeasti.  Äiti oli keittänyt ison kattilallisen hernekeittoa, ja pääsimme sairaalasta tultuamme suoraan ruokapöytään. Jälkiruoaksi söimme jäätelöä aurinkoisella terassilla. Syreenit, joita jo meidän lapsuudessamme oli pihassa runsaasti, kukkivat kauniisti ja tuoksuivat voimakkaasti. Katselin syreenipensaiden juurilta sopivankokoisia taimia, jotka voisin siirtää meidän pihaamme sitten, kun niiden kukinta on päättynyt.