Vuodatus.net-sivusto kaatui jossain vaiheessa ja oli pitkään poissa käytöstä, mutta nyt se toimii taas.

Pitkältä ja välillä rasittavaltakin tuntuneen talven jälkeen kevät on koittanut. Se näkyy siinä, että pihassa on jo sulia paikkoja, vaikka ajotie onkin vielä jäinen ja pääosin pihakin on paksun lumikerroksen peitossa. Aurinkoiset päivät tuovat kuitenkin iloa ja herättelevät talviunen tapaisesta horteesta, jossa olen ollut talvikuukaudet.

Perheenjäsenten ja ystävien tapaamiset sekä erilaiset kulttuuritapahtumat tuovat paljon iloa ja hyvää mieltä, ja kevään myötä olen vähitellen alkanut aktivoitua niissä.

Rianan kanssa käytiin lounaalla Porvoon Rossossa. Keskusteltiin Rianan lukio-opiskelusta, kesäsuunnitelmista ja tietysti vähän myös lukion jälkeisistä opiskelusuunnitelmista. Kun Riana oli peruskoulussa, tapasimme usein koulun jälkeen, ja kävimme silloin Porvoossa muun muassa kahviloissa, taidenäyttelyissä ja valokuvaamassa.

Liityin pari vuotta sitten Sipoon Marttoihin yhdistyksen puheenjohtajan houkuttelemana, ja hänen ehdotuksestaan minut valittiin tämän vuoden vuosikokouksessa myös yhdistyksen hallitukseen, joten nyt aion osallistua yhdistyksen toimintaan aiempaa aktiivisemmin. Martat viettävät tänä vuonna 125-vuotisjuhlavuottaan, ja juhlavuoden teemana on metsä. Juhlavuoden teemaan liittyen myös Sipoon Martoilla on kiinnostavia tapahtumia.

Entisten työtovereiden kanssa on aina kiva tavata, kun on monia yhdessä vietettyjä työvuosia ja sen myötä paljon yhteistä historiaa. Ja vaikka työvuodet ovat jo takana ja vaikka niitä ei tapaamisissa enää juurikaan muistella, niin tapaamiset ovat merkittäviä ja tuottavat iloa. Leilan kanssa käytiin kahvilla Café Cabriolessa Porvoossa, jonka omistajat ovat vaihtumassa. Tarjolla oli kuitenkin vielä entiseen tapaan upeita kakkuja ja muita leivonnaisia. Ritvaa olen käynyt puolestaan tapaamassa Helsingissä sairaalassa, jossa hän on ollut jo useita viikkoja.

Kaijan kanssa sovittiin tapaaminen Tuorilan leipomon kahvilaan Askolassa, ja samalla sain Hennan teettämän Eden-aiheisen kalenterin. Ostin mukaan kassillisen leivonnaisia ja kävin myös Strömsbergin myllyssä, josta ostin myllyn tuotteita. Strömsbergin mylly perustettiin alun perin vesimyllynä Porvoonjoen varteen vuonna 1545 ja nykyiseen paikkaansa se siirtyi 1920-luvulla, joten sillä on tosi pitkät perinteet. Se toimi myös asekätkentäpaikkana sodan jälkeen ja 1950-luvulla se paloi pahasti, mutta myllykoneisto säilyi.

Jarno, Henna ja Eden olivat runsas viikko sitten viikonlopun onnellisten saarella, niin kuin Lauttasaarta kutsutaan, ja kävin siellä lohikeitolla heidän luonaan. Tämän päivän Helsingin Sanomissa pohdittiin, milloin ja mistä syystä tuo lisänimi on Lauttasaarelle annettu. Asiasta on erilaisia näkemyksiä.

Ystäväperheen tytär Sara on itsenäinen lukion toisluokkalainen, joka muutti runsas viikko sitten opiskelija-asuntolaan Herttoniemeen. Kutsu Saran viime sunnuntain tupaantuliaisiin ilahdutti suuresti. Tupaantuliaiset pidettiin useammassa osassa, jotta kaikille riitti istuimia, ja ensimmäiseksi paikalle oli kutsuttu oman perheen lisäksi meitä seniori-ikäisiä. Nuorten elämästä ja suunnitelmista on kiinnostavaa ja virkistävää kuulla.