Viikonloppukin hurahti nopeasti ja mukavasti. Pyhäinpäivän, lauantain, iltapäiväksi olimme sopineet lounastapaamisen Outin ja Tompan perheen kanssa helsinkiläiseen Mamma Rosa -ravintolaan. Helsingissä oli paljon erilaisia tapahtumia menossa, ja mekin jouduimme etsimään parkkipaikkaa melko pitkään. Ravintola oli myös täynnä väkeä. Lounaan jälkeen sekä Outin ja Tompan perheen että Antin ja minun ohjelmassa oli kulttuuritapahtuma. Minä menin Antin kanssa Johanneksenkirkkoon kuuntelemaan Ludwig van Beethovenin säveltämää teosta Missa solemnis, jonka esittivät Suomen kansallisoopperan 60 soittajan orkesteri, 65 laulajan kuoro sekä solisteina sopraano Jenni Lättilä, mezzosopraano Lilli Paasikivi, tenori Mika Pohjonen sekä basso Jyrki Korhonen. Musiikinjohdosta vastasi Jukka-Pekka Saraste. Missa solemnis soi komeasti kauniissa Johanneksenkirkossa, esiintyjät olivat huippuluokkaa, esitys oli vaikuttava ja musiikki upeaa.

Sunnuntaina, ruotsalaisuuden päivänä, menimme Hartwall-areenalle katsomaan Karjala-turnauksen jääkiekko-ottelua Suomi - Ruotsi. Ottelu alkoi ruotsalaisten painostuksella ja ensimmäisen erän ainoan maalin teki Ruotsi. Toisessa erässä Suomen joukkue teki neljä maalia, ja ottelu päättyi Suomen voittoon 4 - 1. Meillä oli hyvät paikat kuutosriviltä jääkiekkokaukalon päädystä, josta olisi nähnyt maalit hyvin läheltä. Nyt kävi vain niin, että kaikki ottelun viisi maalia tehtiin kaukalon toisessa päässä. Ensimmäistä, Ruotsin tekemää, maalia emme heti edes huomanneet, koska yleisön reaktio siihen oli hyvin vähäinen. Seuraavien, Suomen tekemien, maalien kohdalla kyllä yleisön huudoista kuultiin, kun maaleja tuli. Ottelua oli kuitenkin kiva katsoa, ja tunnelmakin oli hyvä, kun Suomen monen ottelun tappioputki saatiin poikki.