Tänään oli mukava päivä, kun juhlimme meillä Tanjan syntymäpäivää ja Samuelin ylioppilaaksi pääsyä. Sveitsissä lukio päättyy vasta kesäkuun loppupuolella ja nyt oli hyvä hetki juhlistaa sitäkin, kun Tanja, Christelle ja Samuel olivat palanneet mökkimatkaltaan. Keitin ison kattilallisen lohikeittoa, joka maistui sekä sveitsiläisille että suomalaisille, ja hieman tiivistämällä mahduimme kaikki meidän ruokapöytämme ääreen.

Huomenna sunnuntaina Tanja ja Christelle lähtevät Kööpenhaminaan, josta he jatkavat kotiin Sveitsiin maanantaina. He ovat nauttineet kovasti matkastaan, jonka aluksi he lensivät Tukholmaan, olivat siellä muutaman päivän ja tulivat laivalla Helsinkiin. Tallinnakin oli heidän matkasuunnitelmassaan, mutta tähän aikaan kesästä matka olisi pitänyt varata aikaisemmin, koska päiväristeilyt olivat loppuunmyytyjä.

Illaksi meillä oli Antin kanssa liput Kellokosken lukiolla pidettävään Kesäsoitto -tapahtuman konserttiin ”Se oli hyvä vuosi”. Koska Antti illansuussa totesi, ettei hän oikein jaksaisi lähteä, soitin Kaijalle ja sainkin houkuteltua hänet suoraan mustikkametsästä seurakseni. Piia ja Keijokin tulivat konserttiin ja heidän kanssaan joimme väliajalla pullakahvit.

Konsertissa esiintyivät Riku Niemi Orchestra solisteinaan Tia Cohen, Johanna Iivanainen, Mikael Konttinen, Amadeus Lundberg ja Annimaria Rinne sekä yllätysvieraana Markus Allan. Kellokoskella asuva Riku Niemi järjestää vuosittain Kellokosken Kesäsoitto -tapahtuman, jossa on erilaisia konsertteja erilaisilla kokoonpanoilla sekä lapsille että aikuisille. Riku Niemi Orchestrassa soitti tänään noin 25 erittäin taitavaa muusikkoa ja taitavia ja monipuolisia olivat myös esiintyjät. Esitettävistä kappaleista oli tehty hienot, uudenlaiset ja raikkaat sovitukset.

Konsertin teemaksi oli valittu ”Se oli hyvä vuosi”, koska tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta useiden kevyen musiikin merkittävien säveltäjien, sanoittajien ja esittäjien syntymästä. Tässä konsertissa esitettiin heidän tunnetuksi tekemiään lauluja. Kuulimme muun muassa Toivo Kärjen, Tapio Rautavaaran, Pentti Viherluodon ja Olavi Virran sekä Billie Holidayn, Edith Piafin ja Frank Sinatran lauluja.