20170910_131542.jpg

Samuli Heimosen susimaalaus.

Maanantaina syyskuun neljäntenä päivänä alkaneen viikon piti olla mielenkiintoinen ja monipuolinen kulttuuriviikko. Mutta sellainen se ei sitten kuitenkaan ollut, kun sain flunssan, jota podin torstaihin asti. Vieläkin on vähän yskää jäljellä, mutta muuten olo on palautunut normaaliksi.

Siitä kulttuuriviikosta vielä; maanantaina oli Huvila-teltassa jo päättyneiden Helsingin juhlaviikkojen lisäesitys AcaCartelli, jossa esiintyivät lauluyhtyeet Rajaton, Club for Five ja FORK. Olin odottanut tätä konserttia koko kesän, koska tiesin odottaa upeita esityksiä. Liput eivät onneksi jääneet käyttämättä, sillä Jarno ja Henna menivät konserttiin, joka oli heidän arvionsa mukaan "jäätävän hyvä!".

Keskiviikoksi meillä oli liput Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä esitettävän, Kjell Westön romaaniin Kangastus 38 pohjautuvan, näytelmän Kangastus 38 ennakkonäytökseen. Tämänkään esityksen liput eivät jääneet käyttämättä, vaan entinen opettajakollegani meni ystävänsä kanssa katsomaan sen. Sain heiltä myös arvion näytelmästä, joka ilmeisestikin on kiinnostava ja katsomisen arvoinen.

Perjantaina tapasin Rianan koulun jälkeen ja rupesimme suunnittelemaan joulukonserttia, jossa Riana soittaa pianolla sekä jouluaiheisia lauluja että muita pianokappaleita. Lauantaina kävin Paippisissa tekemässä hieman ruokaa pakastimeen. Leivoin pari kehnäsienipiirakkaa sekä puolukka-omenapiirakan, tein lihapullia ja iso kattilallinen hernekeittoa kypsyi siinä samalla.

Torstaiksi olimme ilmoittautuneet Gumbostrand Konst & Formin taidenäyttelyn avajaisiin. Sen verran voimaton olo minulla oli vielä silloin, että päätimme mennä katsomaan näyttelyn myöhemmin. Kävimmekin katsomassa sen sunnuntaina. Näyttelyssä oli esillä Samuli Heimosen suurikokoisia hienoja susimaalauksia. Galleriassa oli esillä myös Krister Vikströmin omaperäisiä, pääosin eläinaiheisia töitä, jotka oli tehty akryyliliidulla oksidoidulle teräslevylle. Samalla matkalla kävimme lounaalla N'avetan Laituri -ravintolassa, jossa lounaskeittona oli tarjolla kermainen lohikeitto ja borssikeitto. Söimme maistuvan borssikeiton ja jälkiruoaksi vielä pannukakkua.

 

20170910_130605.jpg

Samuli Heimosen susimaalaus.