20161105_175807 (2).jpg

 

Helsingin Sanomat tarjosi lehden tilaajille ilmaislippuja Johanneksen kirkossa pidettäviin kahteen joulukonserttiin. Päivänä, jolloin ilmoitus konsertista oli Helsingin Sanomissa, hain lehden postilaatikosta vasta tavallista myöhemmin, ja silloin molemmat konsertit olivat jo loppuunmyytyjä. Ne ovatkin aina olleet hyvin suosittuja ja ne on myyty loppuun hetkessä. Me emme olleet tällä kertaa menossa tähän konserttiin, jonka Helsingin Sanomat kertoi näyttävänsä lauantaina myös nettisivuillaan livenä. Kun konsertti oli nähtävissä HS:n sivuille vielä muutaman päivän sen jälkeenkin, ajattelin katsoa sen jonain päivänä.

Pari päivää sitten katsoin konserttia muutaman laulun verran. Sitten tuli muuta tekemistä ja katselu jäi, kunnes eilen illalla muistin, että konserttihan on nähtävissä enää puoleenyöhön asti. En kuitenkiin jaksanut ruveta sitä enää siinä vaiheessa katsomaan, vaikka mieli tekikin. Tänään aamulla sitten avasin tietokoneen ja kun kyseinen sivu oli vielä näkyvissä koneella, koetin jatkaa katselua ja se onnistuikin ja sain katsotuksi konsertin loppuun, vaikka näytön yläreunassa lukikin, että video ei ole katsottavissa.

Konsertissa esiintyivät "pikkukanttorit" eli Cantores Minores -poikakuoro johtajanaan Hannu Norjanen, solistina baritoni Tommi Hakala ja urkurina Mauriz Brunell ja siinä kuultiin perinteisiä joululauluja, muiden muassa: Tuo armon valkokyyhky, Kun joulu on, Taas kaikki kauniit muistot, Joulun kellot, Sydämeeni joulun teen, Kun maas on hanki, Maa on niin kaunis ja lopuksi kirkosta sammutettiin valot ja kuoron pojat sytyttivät sähköiset kynttilät ja konsertin päätti juhlava Jouluyö, juhlayö.

Tämän vuoden ensimmäinen joulukonsertti kotona tietokoneen ääressä oli mukava hetki tuttujen joululaulujen parissa, vaikka jouluista tunnelmaa ei oikein syntynytkään samalla tavalla kuin paikan päällä tunnelmallisessa Johanneksen kirkossa. Kirjoituspöydällä tietokoneen ympärillä on kasoittain papereita, on kyniä ja kalentereita ja muuta tavaraa, joten niihinhän se katse välillä harhautui ja tuli ajatus, että nuokin pitäisi siivota. Päätinkin siivota lähiaikoina, jos vaikka katson tässä kotikoneelta vielä muitakin joulukonsertteja.

Johanneksen kirkon kuvat ovat vuodelta 2016, jolloin olimme marraskuussa kahdessa konsertissa Johannksen kirkossa. Ensin olimme kuuntelemassa Beethovenin Missa solemnista, jonka esittivät Suomen kansallisoopperan orkesteri, kuoro sekä solistit, ja kolme viikkoa myöhemmin olimme Cantores Minores -poikakuoron konsertissa, jonka silloinkin tarjosi Helsingin Sanomat.

 

20161105_181517 (2).jpg