P1120520.JPG

 

Kamariorkesteri Avanti! perustettiin vuonna 1983 ja kolmen vuoden kuluttua orkesteri aloitti oman Suvisoitto-kesäfestivaalin. Festivaali haluttiin järjestää pienessä kaupungissa, josta löytyy pitkä kulttuuriperintö. Tästä syystä Porvoo valittiin festivaalin pitopaikaksi. Vuodesta 1986 lähtien festivaali on järjestetty joka kesä kesä-heinäkuun vaihteessa. Olemme useina vuosina käyneet festivaalin konserteissa. Tänä vuonna, kun Antti oli sairaalassa toipumassa umpisuolen leikkauksesta, minä kävin yhdessä kaupunkikonsertissa, joka pidettiin lauantaina 1.7. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Campuksella. Runsaan tunnin pituisessa ilmaiskonsertissa esitettiin unkarilaissyntyisen László Sűlen sävellys, viisiosainen sarja Parallel Timelines, jossa kuvattiin erilaisia aikakäsityksiä. Esiintyjät; Sűle, piano, Pentti Lahti, saksofonit ja Heikki Nikula, bassoklarinetti olivat huipputason muusikkoja. Pentti Lahti muun muassa soitti viittä erilaista saksofonia. Musiikki oli mukavaa, svengaavaa ja tarttuvaa.

 

Konsertin jälkeen kävin katsomassa sairaalassa umpisuolipotilasta, joka ei vielä päässyt kotiin hieman liian korkeiden tulehdusarvojen takia. Kotiinpääsy siirtyi lopulta maanantaihin, jolloin arvot olivat sellaiset, että lääkitystä saatettiin jatkaa kotioloissa.

 

20170702_183524.jpg

 

Sunnuntainakin kävin sairaalassa ja sieltä jatkoin suoraan Sipoon vanhalle kirkolle, jossa minulla oli opastusvuoro iltaviidestä kahdeksaan. Väkeä kävi mukavasti ja joukossa oli myös muun muassa Sysmän kirkon opas, joka oli erittäin kiinnostunut meidän kirkostamme. Hän oli kahden seurueeseensa kuuluvan henkilön kanssa paikalla jo puoli viiden jälkeen, kun tulin kirkolle, ja he lähtivät vasta kuuden jälkeen. Tällaiset opastettavat tekevät aina kiperiäkin kysymyksiä, ja siitä syystä täytyy jatkuvasti opetella lisää kirkon vaiheista. Kirkkoon kävi tutustumassa myös kirkkobongareiksi itseään kutsuvia henkilöitä, jotka tiesivät paljon Suomen keskiaikaisista kirkoista.