P1020656 (3).JPG

Keskiviikkona lähdimme käymään läheisessä Haapsalun kaupungissa, mutta sitä ennen kävimme aamiaisen jälkeen majapaikkamme rannassa tarkastamassa hanhitilanteen. Haapsaluun ajoimme Puisen kautta, koska siellä on myös lintutorni. Puisen kylä Puisen niemessä on Maatsalun lahden läntisin kylä. Puisessa oli melko hiljaista.

Haapsalu on pikkuinen kylpyläkaupunki, joka oli aikoinaan venäläisten suosima kesänviettopaikka. Kaupungissa avattiin ensimmäinen mutakylpylä vuonna 1825, ja myös venäjän keisarit kuuluivat kaupungin kylpylävieraisiin.Nykyään siellä järjestetään muun muassa kansainvälisiä festivaaleja. Kaupungissa on vanhoja puutaloja,  kapeita katuja sekä rantabulevardi.

P1020466 (2).JPG

Kävimme kävelemässä 1200-luvulta olevan Haapsalun piispanlinnan ja tuomiokirkon piha-alueella, mutta tutustumisen piispanlinnan luostarimuseoon, tuomiokirkkoon ja holvikellariin jätimme seuraavaan vierailukertaan. Paikallisesta supermarketista kävimme ostamassa venäläistä kuohuviiniä, jolla aiomme juhlistaa perjantaina alkavien Venäjällä pelattavien jääkiekon MM-kisojen mitalia, jos Suomen joukkue sellaisen saa. Monissa veikkailuissahan Suomi on mainittu kisojen voittajasuosikkina.

Keskiviikkona kävimme vielä ennen illallista majapaikkamme rannassa katsomassa hanhia ja joutsenia. Haeska Manorissa saman ajan meidän kanssamme viettänyt kolmen suomalaismiehen ryhmä oli matkan aikana havainnut kaikkiaan noin 75 lintulajia. He olivat kovin tyytyväisiä matkaan ja Viron länsirannikon linturunsauteen.

Keskiviikkona isäntämme grillasi meille illalliseksi tosi mureat Limousine-lihakarjan sisäfileepihvit. Kaikki illalliset, jotka olemme päivittäin tilanneet isäntäväeltämme, koska emme ole halunneet lähteä ajamaan illalliselle Haapsaluun , ovat olleet hyviä ja tuoreista paikallisista raaka-aineista valmistettuja. Myös Haeska Manorin aamiaiset ovat olleet monipuolisia ja maukkaita ja tarjolla on ollut runsaasti paikallisia erikoisuuksia.

P1020849 (2).JPG

Torstaina kävimme vielä ennen kotimatkalle lähtöä rannassa, jossa oli aikaisempaa runsaammin joutsenia, mutta kovin paljon hanhia ei näkynyt. Tallinnaan oli 108 kilometrin ajomatka ja matkan aikana näimme useiden suurien hanhiaurojen lentelevän taivaalla. Näimme myös muutamia kurkia, haikaroita ja haukkoja. Lintumatka Viron länsirannikolle oli kaikin tavoin onnistunut. Sää oli kaunis ja kesäinen, lintuja oli runsaasti Maatsalun lahdella ja Haeska Manor oli mukava kotoinen majapaikka.

Suomessa sää oli torstaina iltapäivällä aivan yhtä lämmin ja kaunis kuin Virossa ja koivujen lehdetkin olivat Suomessa meidän matkamme aikana kasvaneet kovasti. Pihan kahden telkänpöntön suuaukoilla oli runsaasti telkän untuvia, joten niissä on tänä aikana ollut jonkinlaista liikehdintään pesään ja sieltä pois. Nyt ruvetaan seuraamaan tarkemmin, onko pesissä mahdollisesti pesintä alkamassa tai jo menossa. Kimmo on luvannut tulla tarkistamaan kaikkien viiden pihan telkänpöntön tilanteen lähiaikoina.