Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump vietti joulun aikaan lomaa Mar-a-Lago-klubin yhteydessä olevassa kartanossaan. Hänen lomanviettonsa sai runsaasti huomiota osakseen Palm Beach Postissa, jossa siitä kirjoitettiin päivittäin. Trump saapui seurueineen Mar-a-Lagoon ennen joulua. Jouluaattona hän kävi vaimonsa Melanian kanssa jouluaaton hartaustilaisuudessa episkopaalisessa  Bethesda-by-the-Sea-kirkossa Palm Beachissa. Lehdessä kirjoitettiin, että kirkko oli tupaten täynnä väkeä ja että monet ihmiset kuvasivat kännyköillään tulevaa presidenttiparia. Tämä puolestaan häiritsi osaa hartaustilaisuuteen osallistujista, jotka protestoivat sitä vastaan voimakkaasti. Sosiaalisessa mediassa julkaistiin hartaustilaisuuden jälkeen lukuisia kuvia Trumpista kirkossa.

Palm Beach Post kirjoittaa, että ”älkää kysykö Palm Beachin kaupunginjohtajalta, miten elämä on muuttunut sen jälkeen, kun osa-aikaisesta Palm Beachin asukkaasta Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain tuleva presidentti”. Toimittajat eri puolilta Yhdysvaltoja ja Eurooppaa ovat tiedustelleet kaupunginjohtaja Tom Bradfordilta erilaisia asioita Trumpista hänen Palm Beachissa viettämiensä päivien aikana. Kyselyitä on tullut niin paljon, että kaupunginjohtaja ei ole pystynyt vastaamaan läheskään kaikkiin, koska muuten hän ei olisi ehtinyt hoitaa muita tehtäviään.

Normaalioloissa hiljainen Palm Beach on saanut osakseen maailmanlaajuista huomiota. Palm Beachin paikallisille asukkaille Trumpin lomanvietto on aiheuttanut myös joitakin hankaluuksia, joten sitä ei ole koettu pelkästään myönteisenä.

Palm Beach Post on kirjoittanut mittavista turvatoimista Mar-a-Lagossa ja sen läheisyydessä, jossa on jatkuvasti ollut poliiseja ja turvamiehiä sekä maalla että Mar-a-Lagon lähellä olevalla vesiväylällä. Paikalliset asukkaat ovat joutuneet totuttelemaan siihen, että kun Trump saapuu lentokoneellaan Palm Beachin kansainväliselle lentokentälle ja siirtyy sieltä autolla Mar-a-Lagoon kartanoonsa, liikenne pysäytetään kokonaan hänen reittinsä varrelta. Pysäytykset saattavat kestää hyvinkin pitkiä aikoja. Liikenne Mar-a-Lagon läheisyydessä tulee jatkossa lisääntymään suuresti, kun presidentin henkilökunta ja arvovaltaiset vieraat eri puolilta maailmaa tulevat vierailemaan Mar-a-Lagossa. Tästä syystä turvatasoa joudutaan nostamaan entisestään.

Runsas viikko sitten Trump pelasi erän golfia Tiger Woodsin kanssa ja uudenvuoden aattona hän pelasi kierroksen golfia Jupiterissa, puolen tunnin päässä kartanostaan sijaitsevalla golfklubillaan. Tästä tapahtumasta hän ei ilmoittanut mitään yleensä häntä seuraavalle ja hänen tekemisistään raportoivalle toimittajajoukolle. Peliä seurasi 25 salaisen palvelun agenttia. Golfkentälläkin häntä oli kuvattu kännyköillä ja näitä kuvia ilmestyi myös sosiaaliseen mediaan. Pelitoverit ovat usein syyttäneet Trumpia huijauksesta kierroksen aikana. Trump on kuitenkin taitava golfinpelaaja, hänen tasoituksensa on kolme. Uudenvuoden aattona hän pelasi kierroksen tuloksella 75. Peli kesti puoli kymmenestä kahteen, minkä jälkeen hän söi klubilla lounaan. Illalla Mar-a-Lagossa järjestettiin ylenpalttinen uudenvuoden gaala, jonka vieraista lehdessä mainittiin muun muassa näyttelijä Sylvester Stallone.

Trump laittoi Twitteriin uuden vuoden toivotuksen: ”Onnellista uutta vuotta kaikille, mukaan lukien monet viholliseni, jotka ovat taistelleet minua vastaan ja hävinneet niin pahasti, että eivät tiedä mitä nyt tekisivät.”

Vilkkaan ja vauhdikkaan loman jälkeen Trump seurueineen lähti uudenvuoden päivänä New Yorkiin. Lentokentällä hän kätteli Palm Beachissa häntä turvanneet kaksi tusinaa turvamiestä ja nousi lentokoneeseensa.

P1090001.JPG

P1080998.JPG

P1090003.JPG

Palm Beach Post on seurannut tiiviisti Trumpin lomanviettoa Mar-a-Lagossa.