Nykyinen passini on voimassa enää sen verran vähän aikaa, että on aika aloittaa uuden passin hankkiminen. Menin varaamaan aikaa poliisin sähköisestä ajanvarauspalvelusta, jossa näytti olevan melkoisen pitkät jonot ainakin Järvenpään, Keravan ja Porvoon palvelupisteissä. Ensimmäinen vapaa aika löytyi Loviisan palvelupisteestä maanantaille 20.4., mutta kun sille päivälle oli jo ohjelmaa, varasin ajan tiistaiksi. Tuleepahan siinä samalla tehdyksi retki Sibelius-kaupunki Loviisaan.

Sibeliuksen poluissa -kirjasessa esitellään Sibeliukselle tärkeitä paikkoja Hämeenlinnan, Helsingin ja Tuusulan sekä Järvenpään lisäksi myös Loviisassa, jossa Sibelius vietti lapsuudenkesiä ja jossa hän on myöhemmin myös tehnyt sävellystyötään. Loviisassa voisi käydä katsomassa Sibeliustaloa, jota on Sibeliuksen ajoista moneen kertaan muutettu ja jossa nyt on musiikkiopiston opetustiloja. Muita Loviisan Sibelius-paikkoja ovat muun muassa Loviisan kaupungin museo, vanha hautausmaa, Sibelius-patsas ja Sibeliuspuisto ja entinen Seurahuone, jossa Sibelius konsertoi pari kertaa. Hän myös viihtyi talon ravintolassa. Nykyisin entisöity Seurahuoneen rakennus toimii kirjastona.

Pitkästä aikaa sää tuntui taas tosi lämpöiseltä, kun aurinko paistoi ja tuuli vain kevyesti. Korkeimmillaan meidän pohjoisseinustalla lämpötila nousi kolmeentoista asteeseen. Hetken aikaa istuin iltapäivällä ulkona terassilla ja luin huhtikuun lukupiirikirjaa Stefan Mosterin Nelikätisen soiton mahdottomuus.