Eilinen vaalisunnuntai sujui ilman merkittäviä aikaansaannoksia. Aamulla luettiin pitkään Helsingin Sanomia, alustin ruisleipätakinan, nostatin ja leivoin sen ruispatukoiksi, jotka paistoin alkuillasta. Illalla ruvettiin sitten odottamaan television vaalivalvojaisia. Haettiin pizzat Söderkullan Dilan Pizzeriasta ja parkkeerattiin television ääreen loppuillaksi. Tarjolla oli monta tuntia mielenkiintoista ja vähän jännittävääkin ohjelmaa. Kun äänestyspaikat suljettiin iltakahdeksalta, ennakkoäänestyksen tulokset oli jo melkein laskettu. Koko ilta seurattiin, miten puolueiden asetelmat muuttuivat vaalipäivän ääntenlaskennan edistyessä. Juha Sipilä ja keskusta voittivat vaalit ja nyt sitten odotellaan, miten hallitusneuvottelut pääsevät käyntiin. Oma ehdokkaani tuli valituksen uudelleen eduskuntaan, mikä tuntui ihan mukavalta.

Aamutelevisiosta tuli koko maanantaiaamun vaaliohjelmaa. Haastateltiin vaalin voittajia ja häviäjiä ja pohdittiin erilaisia hallitusvaihtoehtoja. Yllättävän moni pitkäaikainen kansanedustaja jäi valitsematta. Ehdokkaita oli kaikkiaan yli kaksituhatta ja heistä valittiin kaksisataa, joten aika moni ehdokas suree tällä hetkellä sitä, että ei saanut kansalta riittävää kannatusta tullakseen valituksi.

Telkkämies Kimmo tuli tänään katsastamaan meidän telkänpönttömme, ja oli jännittävää nähdä, mitä pöntöistä löytyisi. Etupihan pöntössä on peräti yhdeksäntoista munaa ja kun niitä on niin paljon, ne ovat pöntössä kahdessa kerroksessa. On myös todennäköistä, että sinne on muninut kaksi telkkänaarasta. Kimmo epäili, että viime perjantaina näkemäni taistelu pöntön suuaukolla on saattanut johtua siitä, että telkät kilpailevat, kumpi niistä saa ruveta hautomaan munia. Toivottavasti ne eivät sitten päätä samanaikaisesti luovuttaa niin, että loppujen lopuksi kumpikaan ei haudo pesässä.

DSCN2244.JPG

Kimmo tarkastaa telkänpönttöä. Tässä pöntössä on yhdeksäntoista munaa.

Keittiön ikkunan edessä olevassa pöntössä ei ollut viitteitä haudonnasta ei myöskään lammen rannalla olevassa pöntössä. Metsässä olevassa pöntössä, joka on varsinaisesti tehty lehtopöllöä varten mutta jossa yleensä pesii telkkä, oli neljä munaa, joten siellä on muninta menossa. Nuoret telkät, jotka pesivät ensimmäistä kertaa, etsivät pesintäpönttöjä vasta toukokuun puolella, joten meidänkin vapaat pönttömme voivat vielä saada asukkaita. Tilasimme Kimmolta yhden uuden pöntön etupihalle, jossa on sopiva mänty pöntön ripustamista varten. Näin meillä olisi etupihalla kaksi seurattavaa telkänpönttöä.