20220401_195721 (2).jpg

Aili Ikonen Lilla Villanissa 1.4.2022.

Taas järjestettiin Lilla Villanissa upea konsertti, Suru ei oo suora viiva, ja pitihän sitä mennä kuuntelemaan, kun kerran laulaja Aili Ikonen tuli Sipooseen konsertoimaan mukanaan luottokvintettinsä, jonka kanssa hän on tehnyt töitä jo kymmenen vuoden ja usean albumin verran. Konsertissa kuultiin pääasiassa lauluja koronasyksynä 2020 julkaistulta Aili Ikosen Suru ei oo suora viiva -albumilta, jonka laulut ovat Ikosen kauniisti sanoittamia. Laulujen tunnelmat vaihtelivat surumielisyydestä toiveikkuuteen ja iloisuuteen. Konsertti oli kuitenkin tunnelmaltaan iloinen ja erityinen hyvän mielen tilaisuus myös sellaiselle, joka ei yleensä kuuntele jazzia.  Kaikki Quintetin muusikot ovat huipputaitavia ja Aili Ikonen, joka myös soitti viulua konsertissa, on aivan erityisen monipuolinen ja taitava. Jos nautti yleisö konsertista, niin nauttivat myös esiintyjät siitä, että ovat vihdoin päässeet esiintymään elävälle yleisölle.

Aili Ikonen on myös lauluyhtye Rajattoman jäsen. Rajattoman jäsen on myös sipoolainen Soila Sariola, ja Sipoon kulttuuripalvelut tuotti viime vuoden äitienpäivän kunniaksi Rajattoman konsertin, joka taltioitiin Sipoon Topeliussalissa ja jossa Rajaton esittää sekä vanhoja että uusia kappaleitaan. Konsertti on edelleen nähtävissä Sipoon kunnan Youtube-kanavalla ja katsoin sen Aili Ikosen konsertin innoittamana.

Lauluyhtye Rajaton on perustettu vuonna 1997, joten se viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlaansa. Muistin, että kauan sitten Rajaton esiintyi joulukonsertissa Sipoon kirkossa. Netistä ja kalenteristani löysin tiedon, että tämä tapahtui joulukuussa 2010. Olimme Ritvan ja Penan kanssa heitä kuuntelemassa. Tuolloin Sipoon kirkko oli niin täynnä yleisöä, että yhtään enempää sinne ei olisi mahtunut.

 

20220404_111947 (2).jpg

 

Hennalla on tällä viikolla juontokeikkoja, joten mummot oli pyydetty Edenin seuraksi Lauttasaareen. Maanantaina olin siellä Kaijan kanssa ja tiistaina yksin. Sää oli molempina päivinä sateinen, mutta maanantaina oli sen verran poutaakin, että päästiin Edenin kanssa puistoon kävelemään ja leikkimään. Tiistaina sää oli tosi kurja, räntää satoi koko päivän, joten oltiin sisällä. Koottiin palapelejä, luettiin satukirjoja ja Aku Ankka Juniori -lehteä, leikittiin ja katsottiin myös Youtubesta videoita nukkevauvan hoitamisesta.

 

20220405_100321 (2).jpg