P1310049 a.JPG

 

Tämän kesän toinen telkänpoikien pihapöntöstä lähtö tapahtui viime maanantaina puolenpäivän aikaan. Sattumalta katselin  emotelkän touhuja pöntön lentoaukolla ja juuri silloin emo lennähti pöntöstä maahan ja kutsui poikasia seuraamaan. Kun kaksitoista poikasta oli hypännyt pöntöstä alas mustikanvarpujen sekaan, koko poikue lähti jonossa emon johdolla kohti lampea. Tällä kertaa ne viipyivät lammessa vain vähän aikaa ja jatkoivat matkaa järvelle hyvin nopeasti. Tänä keväänä on siis tähän mennessä nähty pihan pöntöistä lähtevän jo kaksikymmentä telkänpoikasta.

 

P1310104 a.JPG

P1310172 a.JPG

 

Viime viikon torstaina Keski-Uudenmaan kuntorastien tapahtumapaikkana oli Pilvijärvi ja rastit olivat taas paikoillaan viikon ajan omatoimirasteina. Ostin ja tulostin netistä kartan ja kävin maanantaina ja torstaina suunnistamassa lyhyimmät reitit, jotka tarjosivat riittävästi haasteita, vaikka maastossa olikin paljon polkuja. Korkeuserot olivat kuitenkin sen verran suuria, että panivat puuskuttamaan.

Henna ja Eden kutsuivat Kaijan ja minut keskiviikkona seurakseen Korkeasaareen, ja keskiviikkoaamuna Henna lähetti videon, jolla Eden lauloi, että "Huomenna mennään Korkeasaareen... koko päiväksi" Ajoimme Kaijan kanssa Mustikkamaalle, jonne Henna ja Edenkin tulivat. Kiersimme Korkeasaaressa useita tunteja  ja seurasimme eläinten touhuja. Kaija oli keittänyt kahvia termospulloon ja hakenut Tuorilan Kotileipomon myymälästä täytetyt sämpylät. Kahvi ja eväät maistuivat ulkoilmassa erittäin herkullisilta, niin kuin ne yleensä ulkona maistuvat. Ja kivahan Korkeasaaressa oli pitkästä aikaa käydä.

Eevan kirjaklubin vieraana oli keskiviikkoiltana tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio, jota haastatteli Eeva-lehden päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki. Haastattelu oli mahdollista katsoa myös livestriimattuna, ja olinkin ilmoittautunut livestriimin katsojaksi. Vajaan tunnin haastattelussa keskusteltiin Haukion luku- ja kirjallisuusharrastuksesta, hänen rakkaudestaan runouteen ja erityisesti hänen juuri ilmestyneestä kirjastaan Sinun tähtesi täällä - Vuodet tasavallan presidentin puolisona. Kirja on "Avoin muistelmateos vuosista isänmaan palveluksessa". Olen varannut kirjan hyvissä ajoin kirjastosta, ja saan sen luettavaksi piakkoin. Kun Jenni Haukiolta kysyttiin, mikä kirja jokaisen suomalaisen pitäisi lukea, hänen vastauksensa oli "Kalevala".