20191111_164953.jpg

Ravintola Huvila Järvenpäässä on koristautunut jo jouluvaloin. Ravintolan rakennus on siirretty Järvenpäähän 1920-luvulla Terijoen kunnasta Karjalan kannakselta. Aluksi rakennuksessa toimi apteekki; apteekin tilat olivat alakerrassa, samoin apteekkarin asunto, yläkerrassa majoittui henkilökuntaa ja kellarissa oli varastotiloja ja pyykkitupia. Myöhemmin rakennuksessa on toiminut myös pyöräliike ja kahvila.

Järvenpään yhteiskoulun ja lukion seniorit (Jykls) ry:n vuosikokouksen jälkeinen hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin maanantaina Ravintola Huvilan kabinetissa Järvenpäässä. Juotiin Seijan tarjoamat mustaherukkakuohujuomat ja syötiin omakustanteiset iltapalat. Minä söin alkuruokalistalta siikatartarin, joka oli tosi maukas. Söin näin kevyesti, kun samalla matkalla kävin maailman parhaaksi kaupaksi muutamia päiviä aikaisemmin valitusta Järvenpään City-Marketista ostamassa meille kotiin sushia, joka sitten vielä illalla syötiin.

Jykls:n hallitus jatkaa samalla kokoonpanolla ja vastuualueilla kuin edellinenkin hallitus, minä jatkan sen sihteerinä. Kokouksessa käytiin läpi lokakuisen symposiumin jälkitunnelmia ja suunniteltiin tulevaa kautta; kevätretkeä, symposiumia ja riemuylioppilasjuhlaa. Ensi kevään riemuylioppilasjuhlaan kutsuttavia etsitään edelleen, kaikkiaan 52 kutsuttavasta on edelleen löytymättä vähän toistakymmentä. Onneksi on vielä aikaa etsintään.

Viikolla kävin Veikon, Ollin ja Kirstin kanssa lounaalla Ravintola Factoryssa Helsingissä. Kirsti liittyi nyt meidän lounasryhmäämme, joka kokoontuu pari kertaa vuodessa kertomaan kuulumisiaan ja aina välillä vähän muistellaan menneitäkin, onhan meillä takana useita yhteisiä työvuosia. Vähän mietittiin lounaspaikan vaihtoa, kun on niin usein oltu Factoryssa, mutta ainakaan vielä ei paikan vaihdosta sovittu, koska ruoka on siellä useimmiten hyvää ja sen sijaintikin Aleksanterinkadulla on kaikkien kannalta hyvä. Metrolla pääsee lähelle ja ratikalla ihan oven eteen.

Perjantaina seurattiin televisiosta, kun Suomen jalkapallomaajoukkue voitti Liechtensteinin 3 - 0 ja varmisti pääsynsä ensi kesänä pelattaviin jalkapallon EM-kisoihin. Ensimmäistä kertaa Suomi pääsi mukaan näihin kisoihin, ja kyllä siitä ilosta otettiin kaikki irti. Mikael tuli kaverinsa Sebastianin kanssa Suomeen torstaina, ja hekin kävivät katsomassa ottelun joltain Helsingin keskustan jättiscreeniltä.

Lauantaina Mikael tuli junalla Järvenpäähän, jonne menin häntä vastaan ja vein hänet Paippisiin mummia ja pappaa tapaamaan. Kun Heikki kuuli, että Mikael on Suomessa ja tulossa Paippisiin, hänkin päätti Outin ja Aarnen kanssa tulla sinne käymään. Mukavahan näitä nuoria oli nähdä.

Kotimatkalla ajoin Nikkilän uusimman liikenneympyrän kautta, siinä viisi harmaata Sipoon sutta vartioi kaikkia neljää tietä pitkin liikenneympyrää ja Nikkilää lähestyviä autoja.

 

20191116_093924.jpg