Lauantaina oli pyhäinpäivä ja yksi pyhäinpäivän perinteistä on kynttilöiden sytyttäminen läheisten haudoille. Minäkin menin hautausmaalle iltapäivällä kolmen jälkeen ja vein hautakynttilän muualle haudattujen muistokivelle. Äidin ja isän tuhkat on siroteltu Paippisiin kotikalliolle ja Antti-veljen tuhka Luumäen hautausmaalle. Sipoon hautausmaalle perheemme jäsenistä on haudattu Antti-pappa ja Lyyli-mummo sekä Auliksen puoliso Irja.  Oli melkoinen työ saada kynttilä syttymään ja palamaan, kun tuuli puhalsi niin voimakkaasti. Muutama tulitikku siinä meni ennen kuin se onnistui. Onneksi sade sentään oli iltapäivään mennessä tauonnut.

Seurakunnan työntekijät tarjosivat Sipoon siunauskappelissa glögia ja pipareita haudoilla kävijöille. Glögin juonnin jälkeen kävin vielä tarkistamassa, että kynttiläni edelleenkin paloi, ja sen jälkeen ajoin Sipoon kirkolle. Kirkossa järjestettiin messu ja sytytettiin kynttilä jokaiselle vuoden aikana kuolleelle Sipoon suomalaisen seurakunnan jäsenelle, myös maaliskuussa 97-vuotiaana kuolleelle Katri-äidilleni.

 

Jarnon%20juhla%20Haikossa.jpg

Perheemme jäseniä juhlimassa Jarnon syntymäpäivää. Sinikka (vas.), Kaija, Hannu, Eden, Sami, Jarno, Henna, Sesse, Iikka, Gia, Jarkko, Tuula, Helena, Riana ja Corinne.

Sunnuntaina vietimme perheen kesken Jarnon 50-vuotisjuhlaa Porvoossa Haikon kartanossa, jossa nautittiin kartanon sunnuntaibrunssi. Meitä oli koolla pitkä pöydällinen Jarnon ja Hennan perheenjäseniä. Brunssiin kuului lasi kuohuviiniä, tosi runsas alkuruokapöytä erilaisine kylmine kaloineen, lihoineen sekä salaatteineen, pöytiin tarjoiltu lämmin ruoka, jonka sai valita kasvis-, kala- ja lihavaihtoehdosta ja jälkiruoaksi muun muassa täytekakkuja, pikkuleipiä, macarons-leivoksia, juustoja ja Brunbergin suklaita.

Työelämävuosien jälkeen en ollut käynyt Haikon kartanossa syömässä, mutta nyt ehdotin sitä Jarnolle, kun hän mietti juhlapaikkaa, jossa voitaisiin ruokailla päiväsaikaan, ja Porvoon eri brunssipaikkoja vertailtaessa Haikon kartano vaikutti hyvältä vaihtoehdolta, onhan se tyylikäs juhlapaikka.

Juhlamme oli oikein onnistunut. Henkilökunta oli ystävällistä ja ruoka todella herkullista. Ja meillä oli myös hyvin hauskaa. Ruokailun jälkeen siirryimme istumaan kirjastoon, jossa oli piano. Riana viihdytti meitä siellä soitollaan vielä hetken ennen kotiinlähtöä.