Nikkilän kartano 3.jpg

Nikkilän kartanon päärakennus.

Sipoon kunnan kulttuuripalvelut järjestää tänä kesänä kulttuurikävelytapahtumia Sipoossa. Ensimmäinen kulttuurikävely järjestettiin tiistaina, ja sen kohteena oli Nikkilän kartano. Ilmoittauduin mukaan, koska kartanot ovat kiinnostavia ja tietysti kotikunnan kartanot erityisesti. Sipoossa on ollut ainakin neljätoista kartanoa, ensimmäiset niistä perustettiin jo keskiajalla. Venäläistaustainen Nassokinien aatelissuku hallinnoi yli 300 vuoden ajan 1600-luvun alussa perustettua Nikkilän kartanoa. Sipoon vanhassa kirkossa on Fromhold Johan Nassokinin hautavaakuna. Tästä kirkkoon haudatusta Nassokinin suvun jäsenestä kerrotaan monenlaisia hauskoja tarinoita.

 

Vantaan Pyhän Laurin kirkko 1.JPG

Vantaan Pyhän Laurin kirkko.

Urkuyö ja Aaria -festivaalin tämän kesän ensimmäinen konsertti, jossa esitettiin Mozartin Requiem, pidettiin poikkeuksellisesti jo keskiviikkona toukokuun viimeisenä päivänä ja konserttipaikka sekä alkamisaikakin olivat poikkeuksellisia; Vantaan Pyhän Laurin kirkko klo 19, yleensähän konsertit pidetään kesätorstaisin klo 21 Espoon tuomiokirkossa. Olin ostanut liput konserttiin viime vuoden joulukuussa heti, kun ne tulivat myyntiin ja konsertti oli loppuunmyyty varmaan jo kauan sitten. Kirkko oli aivan täynnä yleisöä, ja hieman ahdasta taisi olla myös esiintyjillä kirkon etuosassa; 44 muusikon Tapiola Sinfonietta, 41 laulajan Tapiolan Kamarikuoro sekä solistit Tuuli Takala, Tuomas Katajala, Mika Kares sekä Teppo Lampela tarjosivat kuitenkin upean, kylmiä väreitä aiheuttavan, esityksen.

 

Edenin kanssa Itiksessä.jpg

Tänään aamulla Henna lähetti viestin ja kysyi, mitä puuhaan tänään ja haluaisinko seikkailla hänen ja Edenin kanssa hetken Itä-Helsingin suunnalla, jonne he olivat piakkoin lähdössä. Ja onneksi minulla ei ollut muuta ohjelmaa, joten tapasimme Itiksessä ja vietimme siellä mukavan aamupäivän. Shoppailu jäi ihan minimiin, kun ei löydetty edes ystäväkirjaa Edenille, vaikka sitä kirjakaupasta ja muutamasta muustakin kaupasta etsittiin. Kahvit juotiin ennen kotiin lähtöä, kun vielä ei ollut isompi nälkä.

Iltapäivällä ehdin Söderkullan kuntoradalle ja kuntoportaisiin ja totesin, että kunnon kohottamiseen tarvitaan hieman aktiivisempaa harjoittelua, kuin mihin on viime aikoina into riittänyt. Askelia sentään kertyi puhelimen askelmittariin kymmenisentuhatta.