Alkukevään viikot hurahtavat nopeasti, nyt lähestytään jo maaliskuun puoliväliä. Maaliskuun ajan olen käynyt kaksi kertaa viikossa kuntoilemassa; kerran viikossa kuntosalilla ja kerran jumpassa. Viime kerralla jumpassa sain asentohuimauskohtauksen, kun lattialla maatessa piti vaihtaa asentoa. Yhtäkkiä vain kaikki pyöri silmissä vinhaa vauhtia ympäri ja tuli pelko, että nyt kyllä pyörryn ja tuli myös pahoinvoinnin tunne. Kohtaus meni aika nopeasti ohi, mutta siitä jäi vähän huono olo. Kyllä ei vanhan ihmisen pitäisi tehdä muuta kuin korkeintaan kävellä rauhallisesti!

Viikon aikana on taas saatu seurata Edenin elämää videon ja kuvien välityksellä. Kävin myös katsomassa Jarkkoa, joka on pitkällä sairauslomalla ja ystäväpalvelutapaaminenkin oli viime viikolla. Ja Outin kanssa tapasimme Ruoholahdessa, kun hän oli ollut siellä seminaarissa esiintyjänä. Porvoossa käydessä kävin Herekistä ostamassa savupotkaa, kasleria ja herneitä, joista keitin ison kattilallisen hernekeittoa. Sitä on nyt pakastimessa ja veinpä siitä lounaan Paippisiinkin.

 

20200307_133516.jpg

 

Lauantaina käytiin Antin kanssa katsomassa Carmen-baletti Kansallisoopperan iltapäivänäytöksenä. Täysi orkesterimontullinen Kansallisoopperan muusikoita soitti komeasti, ja Georges Bizet'n Carmenin musiikkihan on tuttua ja kaunista. Esitys oli visuaalisesti näyttävä ja viihdyttävä, solistitanssijat olivat taitavia ja joukkokohtaukset vaikuttavia. Jukka O. Miettinen arvioi Carmen-baletin Helsingin Sanomissa otsikolla "Kansallisoopperassa vieraileva Carmen-baletti ei lähtenyt liitoon". Liitoon lähtemisestä en osaa sanoa, mutta minä kyllä tykkäsin esityksestä. Esitys oli loppuunmyyty, joten kyllä Carmen kiinnostaa. Kotimatkalla ostettiin pizza Söder Pippurista, jossa on ilmeisesti uudistettu pizzojen valmistusta, koska nyt saatiin tosi maukas ja onnistunut pizza.

 

20200308_164610.jpg

Erkkolassa odotellaan esiintyjiä.

Sunnuntaina, kansainvälisenä naistenpäivänä, Erkkolan Lepopäivän ratoksi -konsertti sai meidät lähtemään liikkeelle. Erkkolassa tupa oli täynnä väkeä, kun sopraano Mari Palo lauloi ja pianisti Seppo Hovi soitti pianoa ja kertoi esitettävien kappaleiden taustoista. Runsaan tunnin mittaisessa konsertissa kuultiin ooppera-, operetti- ja musikaalisäveliä ja tangoakin, Seppo Hovi soitti jazzia ja antoi pikakurssin jazzin maailmaan. Erkkolan konsertit ovat sellaisia hyvän mielen tilaisuuksia, että niihin jaksaa lähteä, vaikka olo olisi väsynyt ja vaikka televisiosta tulisi kiinnostavaa urheiluohjelmaa.

Krapihovin talvipöydässä oli tarjolla blinejä, erilaisia mätejä sekä suuri määrä salaatteja, erilaisia kaloja ja lihoja. Tiistaina mentiin Antin kanssa syömään blinilounas, koska ensi viikolla Krapihovissa vaihdetaan kevätpöytään, jossa on sitten taas aivan erilaiset tarjoomukset. Krapihovin keittiö on aina tarjonnut erinomaista ruokaa, vaikka nyt tuntuikin, että tällä kertaa ruoka oli taas parempaa kuin koskaan. Pois lähtiessämme saimme ostaa mukaamme samana aamuna juureen leivotun maukkaan hiivaleivän. Kotimatkalla poikkesin katsomassa äitiä Nikkilässä terveyskeskuksen kuntoutusosastolla, jossa hän on nyt viikon verran kuntoutettavana.