sunnuntai, 24. tammikuu 2021

Salpausselkä-viikonloppu

 

P1270313.JPG

Viime viikolla Sipoon Vanhan kirkon seinät olivat paksun huurrekerroksen peitossa. Pianhan se kesäkin tulee ja kirkon ovet aukeavat yleisölle. Ja minäkin pääsen taas opashommiin.

Salpausselän kisat Lahdessa tarjosivat katsottavaa koko viikonlopun ajaksi, ja niiden lisäksi televisiossa näytettiin muitakin talvilajeja, kuten alppihiihtoa ja ampumahiihtoa. Suomalaiset eivät kisoissa menestyneet maastohiihtoviestejä lukuunottamatta erityisen hyvin, mutta pitihän niitä katsoa, ei ollut mitään tärkeämpääkään tekemistä. Miesten viestissä Suomi ja Venäjä taistelivat viimeisellä osuudella Norjan perässä kakkossijasta. Suomen ankkuri Joni Mäki hiihti edellä ja pääsi loppuhavutukselle ennen Venäjän ankkuria Aleksandr Bolshunovia. Mäki valitsi kaistan, jolle myös Bolshunov yritti päästä. Kun Mäki piti kaistansa, Bolshunov yritti lyödä häntä sauvalla, ja maaliviivan jälkeen hän hiihti päin Mäkeä ja kaatoi tämän. Bolshunovin hiihto ja samalla koko Venäjän ykkösjoukkueen suoritus hylättiin. Kurja välikohtaus, vaikka Suomi pärjäsikin pitkästä aikaa miesten viestissä. Meillä ei ole tällä hetkellä oikein missään talvilajissa urheilijaa, jolta voisi odottaa menestystä maailmanmestaruuskisoissa; ei ole alppihiihdossa, maastohiihdossa, mäkihypyssä, yhdistetyssä eikä ampumahiihdossa. Lumilautailussa aina välillä tulee menestystä.

Aamulla kävin taas katsomassa Sipoon kunnan sivuilta tietoa koronarokotustilanteesta. Rokotukset on Sipoossa aloitettu ja tähän mennessä on rokotettu koronapotilaita hoitavat terveydenhuollon ammattilaiset ja iäkkäiden palveluasumisyksiköiden asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset ovat käynnissä. Menee vielä viikkoja ennen kuin meidän vuoromme tulee, mutta heti, kun mahdollista, varataan kyllä aika rokotukseen, koska se on ainoa keino, millä tämä pandemia saadaan hallintaan. Ja vaikka rokotukset saataisiinkin hyvään vauhtiin kevään aikana, aika paljon kesän tapahtumista joudutaan varmaan vieläkin peruuttamaan. Sukutapaamisen olemme jo päättäneet siirtää ensi kesään. Ja Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmistoonkin on ilmoitettu tulevan muutoksia.

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...