Jarno, Henna ja Eden ovat lomamatkalla Turkissa, Jarkko, Gia, Corinne ja Riana lähtevät perjantaina lomalle Ranskaan; Pariisiin ja Provenceen, Päivi, Juuso, Janne ja Juulia lomailevat Espanjassa. Matkailu on mukavaa ja sehän myös avartaa, mutta onneksi kesää voi viettää myös koti-Suomessa.

Tänään lähdin kävelemään Hangelby-järvelle, kun älykellon näyttöön ilmestyi kengänpohjien kuva ja ilmoitus, että nyt pitää lähteä liikkeelle. Järvessä uiskenteli kanadanhanhia ja telkkiä poikasineen ja järveä kiertävällä polulla oli harvinaisen paljon kulkijoita, kaikkiaan vastaan tuli viisi ihmistä ja yksi koira.

Eilen tavattiin Paulan kanssa Helsingissä ja käytiin syömässä salaattilounas Sanomatalon Fazerilla. Paulan kanssa ystävystyttiin Järvenpään yhteiskoulussa, joten meillä on kouluajalta yhteistä historiaa. Välissä oli vuosikymmeniä, että ei tavattu, mutta viisi vuotta sitten, kun etsin luokkatovereittemme yhteystietoja luokkakokousta varten, sain hankituksi myös Paulan yhteystiedot. Meillä oli aina hauskaa Paulan kanssa kouluaikana ja vaikka välissä olivatkin ne vuosikymmenet, meillä on samalla tavalla hauskaa nytkin, kun tapaamme.

 

356373274_2068821533456526_6175749239358420889_n.jpg

Viikon aikana olen käynyt kaksi kertaa suunnistamassa. Perjantaina Martti soitti ja kertoi lähtevänsä Kirstin kanssa suunnistamaan Rännarbergetiin, jossa oli ollut edellispäivänä Keski-Uusimaa-rastit. Lähdin mukaan ja kierrettiin kolmen kilometrin vaikea rata, vaihtoehtona olisi ollut samanmittainen helppo rata. Minä peesasin, kun Martti ja Kirsti suunnistivat. Maasto oli aika vaativa ja maaston korkeuserot olivat suuria. Martti havaitsi savisessa kohdassa maassa suurehkoja eläimen jälkiä. Suden jäljiksi me ne päättelimme.

Söderkullaan on taas saatu kiintorastit ja kävin suunnistamassa lyhyehkön, runsaan kahden kilometrin, radan. Kävelemäni matka oli toki paljon pidempi, kun jouduin vähän etsiskelemään rasteja. Suunnistuksen opiskelu jatkuu, siinä en ole kovin hyvä oppilas.

 

356465198_1040092823643918_6042039474503842952_n.jpg

Corinnen 23-vuotissyntymäpäiviä vietettiin Mustikkapolulla sunnuntaina. Oman perheen lisäksi paikalle oli kutsuttu Corinnen isovanhemmat. Jarkko oli savustanut lohen ja tehnyt siitä herkullista lohikeittoa. Riana puolestaan oli tehnyt siskolleen syntympäiväkakun, joka oli sekä kaunis että hyvänmakuinen.