318599578_501148255162448_7981131692571697103_n.jpg

Raclette-kärry Porvoon Taidetehtaalla.

Lunta on satanut viime päivinä harvinaisen paljon ja lähipäivinä sataa lisää. Lumi näyttää jäävän maahan pidemmäksi ajaksi, kun ennusteen mukaan pakkanenkin kiristyy lähipäivinä. Lumitöitä on tehty itse ja omakotitalkkarien voimin. Onneksi oltiin ajoissa yhteydessä omakotitalkkareihin ja saatiin heidät töihin. Kaikkia halukkaita he eivät kuulemma pystyneet millään palvelemaan. Ulkona on nyt kaunista, kun puhdas lumi peittää maan ja puut, mutta eipä minua olisi häirinnyt, vaikka maa olisi pysynyt mustana ja puut lumettomina.

Porvoossa oli tänä viikonloppuna useita joulumarkkinoita, ja kun muutenkin olin Porvoossa, kävin katsomassa niiden tarjontaa ja tein ostoksiakin. Kävin Perinteisillä Porvoon Joulumarkkinoilla Wanhalla Raatihuoneentorilla, Wanhan ajan joulumarkkinoilta VPK:n Palokunnantalolla ja Porvoon Taidetehdaan Joulumarkkinoilla. Ostin leivonnaisia, kuten toscakakun, pikkupullia, saaristolaisleipää ja piparkakkuja, loviisalaisen pikkupaahtimon papukahvia ja Bosgårdin kartanon makkaroita. Laurilan Nikolta ostin Porvoo-palapelin ja ensi vuoden seinäkalenterin. Brunbergin suklaata ostin myös jouluksi.

Taidetehtaan pihassa oli myyntikärry, josta myytiin sveitsiläistä raclette-juustoa sulatettuna joko perunan tai leivän kanssa. Olisin ostanut annoksen raclettea, ellemme olisi olleet menossa Jarkon perheen kanssa syömään Bistro Sinneen. Sain kuitenkin maistiaisen heidän Appenzeller-raclettejuustostaan, joka oli vahvanmakuista ja tosi hyvää.

Bistro Sinnen sunnuntaibrunssina tarjoiltu lounas oli monipuolinen ja maukas. Alkuruoat olivat tarjolla noutopöydässä ja pää- ja jälkiruoka tarjoiltiin pöytiin. Jarnon perheen oli myös tarkoitus osallistua lounaalle, mutta Eden ja Henna sekä Daniela olivat sairaina.