P1090429.JPG

 

Viimeksi kulunut viikko on sujunut rauhallisesti. Kävimme katsomassa elämää Wakodahatcheen kosteikkoalueella. Siellä oli lintujen pesintä käynnistymässä ja osittain jo käynnissäkin. Pesänrakennuspuuhissa olevia lintuja oli hauska katsella. Yksikin lintu asetteli pesänsä ensimmäistä risua paikalleen usean minuutin ajan eikä meinannut millään saada sitä mieluisaan asentoon. Yksi alligaattori nähtiin lekottelemassa veden rajassa, mutta tällä kertaa ei lintujen lisäksi paljon muita eläimiä nähtykään. Menimme kosteikkoalueelle melko aikaisin aamulla helmikuun kolmantena maanantaina, jolloin Yhdysvalloissa vietetään Presidenttien päivää. Väkeä oli runsaasti kulkemassa kosteikkoalueen kiertävää puusiltaa pitkin.

 

P1090352.JPG

 

Viikonloppuna ajoimme Palm Beachin lentokentälle katsomaan Yhdysvaltain presidentin lentokonetta, jolla Donald Trump taas oli tullut Mar-a-Lagoon viikonlopun viettoon. Trumpin vierailut Floridan kartanoonsa aiheuttavat niin suuria ongelmia paikallisille yrittäjille, että asia on jatkuvasti esillä tiedotusvälineissä. Muun muassa Lantanan lentokentän pienyrittäjät ovat suorastaan epätoivoisia, koska heidän liiketoimintansa on uhattuna siitä syystä, että Trumpin vierailujen ajaksi kaikki lentotoiminta siellä kielletään. Muun muassa lentokoulut saattavat joutua lopettamaan toimintansa.

Trumpin presidenttikausi on nyt kestänyt runsaan kuukauden ja suurin osa television päivittäisestä uutisoinnista käsittelee Trumpia; mitä Trump on sanonut ja mitä hän on tehnyt. Jatkuvasti myös esitetään tilastoja siitä, kuinka suuri Trumpin kannatus on demokraattien ja republikaanien keskuudessa tiettyjen Trumpin kommenttien ja tekojen jälkeen. Viimeksi tänään esitettiin lukuja siitä, miten luotettavana Trumpia pidetään verrattuna mediaan, siis kumpaa pidetään luotettavampana. Demokraattien keskuudessa Trumpia piti luotettavampana kuusi prosenttia ja mediaa 94 prosenttia. Republikaanien keskuudessa Trumpia piti luotettavampana 78 prosenttia vastaajista ja mediaa piti luotettavampana 22 prosenttia.

Palm Beach Post on myös kirjoittanut Trumpin virkaanastujaisista lähtien päivittäin Trumpista, Yhdysvaltain 45. presidentistä ja hänen lähipiiristään. Trumpin puoliso Melania Trump, samoin kuin tytär Ivanka kiinnostavat ilmeisesti lukijoita, koska heistäkin on kirjoitettu lukuisia artikkeleita. Melaniasta on todettu muun muassa, että hän on mysteeri; hän on presidentin puoliso, joka ei leikkaa tarjouskuponkeja lehdistä, kuten teki aikanaan Mamie Eisenhower, Dwight D. Eisenhowerin puoliso ja Yhdysvaltain ensimmäinen nainen vuosina 1953 - 1961. Melania ei todennäköisesti myöskään istuta Valkoisen talon puutarhaan porkkanoita, kuten teki Barack Obaman puoliso Michelle Obama.

Yhdysvaltain ensimmäisen naisen tehtäviin on perinteisesti kuulunut valtiollisten päivällisten suunnittelu ja vierailevien arvohenkilöiden tapaaminen, mutta Melania on median mukaan osoittanut välinpitämättömyyttä tällaista roolia kohtaan. Melania Trumpin sanotaan viihtyvän iltapuvussa yhtä luontevasti kuin muut naiset kotiasussa. Melania on uraauurtava presidentinpuoliso, koska hän ei muuta Washingtoniin heti vaan jää New Yorkiin ainakin puoleksi vuodeksi, kunnes presidenttiparin 11-vuotiaan pojan Barronin kouluvuosi päättyy. Trumpin tytär Ivanka sitä vastoin muuttaa perheineen Washingtoniin ja hän emännöi alkuvaiheessa Valkoisen talon tilaisuuksia.

 

P1090363.JPG

Auringonnousu kotirannassa.