BirdLife Suomi on nyt vahvistanut sen, minkä olemme itsekin jo viikko sitten todenneet, nimittäin että kattohaikaran poikasia Koski Tl:n haikaranpesässä on enää kaksi. BirdLife Suomen nettisivuilla kerrotaan, että pienin kattohaikaran poikasista on kuollut kuun vaihteessa. Surullista, mutta onneksi kaksi jäljellä olevaa poikasta vaikuttavat oikein reippailta ja elinvoimaisilta.

Menimme tänään Rianan kanssa Taidetehtaalle, jossa on juuri nyt Porvoon taiteilijaseuran 10-vuotisjuhlanäyttely LINK - Ystävyys - Vänskap - Friendship. Näyttelyyn osallistuvat Porvoon taiteilijaseuran jäsenet ovat valinneet työparikseen ystävän, joka voi olla kuvataiteilija tai muu taiteen alan edustaja ja jokainen taiteilija on tämän ystävänsä kanssa yhdessä toteuttanut näyttelyn teokset. Me kuitenkin keskityimme enemmän Taidelainaamo Konstan taideteoksiin. Riana kopioi luonnosvihkoonsa yhdestä maalauksesta yksityiskohdan, jonka hän ajatteli maalata myöhemmin. Haimme Corinnen mukaan ja menimme lounaalle vietnamilaiseen Ravintola An Ngoniin.

Iltapäivällä teimme kutsukortteja Rianan elokuista syntymäpäiväjuhlaa varten. Minäkin osallistuin kortintekoon ja tein avustavia tehtäviä. Riana soitti pianolla Suvivirren, jonka hän oli aivan itsekseen opetellut. Pyynnöstäni hän soitti sen sitten vielä muutaman kerran uudelleen. Sää oli hyvin vähän kesäinen; satoi, oli viileää ja pimeää, mutta Suvivirsi soi kauniisti.