DSCN2974.JPG

Stockan kellon alla.

Helsingin Sanomissa kirjoitettiin 18.1.2015, että ”Stockan kellon alla tavataan yhä” ja että ”Tapaamispaikat pitävät pintansa nettiaikanakin”. Yli yhdeksän kymmenestä vastasi tavanneensa joskus Stockan kellon alla, kun HS kysyi asiaa nettikyselyssä tammikuussa. Kello on siksi niin suosittu tapaamispaikka, koska se on hyvin yksiselitteinen ja kaikki osaavat sinne. Oven yläpuolella oleva lippa on myös hyvä suoja sadesäällä.

Minäkin olin sopinut tänään tapaamisen Stockan kellon alle. Menin sinne hieman etuajassa ja seurailin Stockan kellon alla seisovia ja sinne tulevia ihmisiä. Jo sinä lyhyenä aikana, jonka siinä ehdin olla, monet ihmiset tapasivat toisensa ja jatkoivat sitten matkaa eri suuntiin. Koko ajan Stockan oven tienoilla seisoskeli toistakymmentä ihmistä odottamassa jotakuta. Kummastelin hieman kun kellon yläpuolella Stockmannin nimen kohdalla olikin teksti Brooklynn. Asia jäi askarruttamaan sen verran, että soitin kotoa Stockmannille ja kysyin asiaa. Kyseessä on kuulemma Stockmannin maakohtainen markkinointikampanja, joka käynnistyy syyskuun alussa. Kohdemaana on Amerikka ja siitä nimi Brooklynn, jonka lopussa on kaksi n-kirjainta, ilmeisesti siksi, että se viittaa Stockmann-nimen lopun n-kirjaimiin.

Tapasin tänään usean vuoden jälkeen pitkäaikaisimman ystäväni Raijan, jonka kanssa aloitimme samaan aikaan Haarajoen kansakoulun ensimmäisellä luokalla. Raija asui noin sadan metrin päässä koulusta ja minun koulumatkani oli neljä kilometriä. Aika usein poikkesin Raijan kotona ja aika usein Raija lähti saattamaan minua koulusta vähän matkaa kotiin päin. Niitä aikoja on hauska muistella. Nyt Raija on palannut muutaman vuoden muualla asumisen jälkeen Etelä-Suomeen, joten oli kiva nähdä pitkästä aikaa.

Menimme Raijan kanssa lounaalle Citykäytävässä olevaan Viikinkiravintola Haraldiin, joka on vain muutaman kymmenen metrin päässä Stockmannista. Runsaan kahden tunnin intensiivisen keskustelun jälkeen tärkeimmät kuulumiset kuluneilta vuosilta oli päivitetty.