Pääsiäisvalmistelut on tehty; on siivottu, käyty kukkakaupassa, käyty ruokakaupassa ja Lindroosin Lihasavustamossa sekä haettu Alkosta viiniä huomista raclettelounasta varten. Sveitsistä tuotu raclettekiekon puolikas on myös viipaloitu.

Illalla menin Porvoon Taidetehtaalle virittäytymään pääsiäisen viettoon. Taidetehtaalla esitettiin Johannes Brahmsin Saksalainen sielunmessu (ein deutsches Requiem) ja esitettiinkin hienosti. Lohjan kaupunginorkesteri, sopraano Tuuli Takala ja baritoni Juha Kotilainen, kapellimestari Esa Heikkilä sekä suurkuoro, jossa oli Uusimaa-kuoron, Laurentius-kuoron ja Kirkkonummen kamarikuoron laulajia esittivät melodisen ja kauniin sielunmessun Taidetehtaan Avanti-salissa, johon mahtuu lähes kuusisataa henkeä. Sali näytti aivan täydeltä.

Brahms alkoi säveltää ein deutsches Requiem -sävellystä vuonna 1850-luvulla ja se esitettiin ensimmäisen kerran Leipzigissa vuonna 1869. Sielunmessun teksti on koottu Raamatun teksteistä, joista monet ovat hautaustoimituksessa käytettyjä raamatunkohtia.

PICT0489.JPG

Iloista ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille toivottaa sveitsiläinen suklaapupu!