Tämän päivän Helsingin Sanomissa kerrottiin, että vuosi 2014 oli Suomessa historiallisen lämmin; se oli koko mittaushistorian toiseksi lämpimin. Ennätysvuonna 1938 koko maan keskilämpötila on vain vähän viime vuotta korkeampi. Tieteellisesti luotettavia mittaustilastoja on olemassa 1900-luvun alusta lähtien.

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen totesi Helsingin Sanomissa, että ”Asukkaiden on saatava päättää Suur-Helsingistä”. Jos näin tapahtuu, eli että asukkaat saavat päättää, myös me pääsemme äänestämään, koska Sipookin kuuluu suunniteltuun metropolin suurkuntaan Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten ja Tuusulan eteläosan lisäksi. En kyllä yhtään vielä osaa sanoa, miten äänestäisin.

Osallistuin tänään Kirstin organisoimaan meditaatiokurssiin. Meitä oli ohjaajan ja Kirstin lisäksi paikalla kahdeksan kurssilaista. Teimme neljän tunnin aikana erilaisia meditaatioharjoituksia ja opettelimme myös joitakin mediaatiotekniikoita. Mielenkiintoinen tilaisuus.

Lainasin kirjastosta Sydney Pollackin ohjaaman elokuvan Parhaat vuotemme. Elokuva on valmistunut vuonna 1973 ja me kävimme Maria-Liisan kanssa katsomassa sen heti sen tultua Suomeen. Muistan, kuinka itkimme elokuvan päätyttyä, koska sen loppu oli niin kovin surullinen, vaikka kukaan ei kuollutkaan. Parhaat vuotemme sai aikanaan kuusi Oscar-ehdokkuutta ja se palkittiin kahdella Oscarilla: Paras laulu, ”The Way We Were”, jonka lauloi Barbra Streisand ja paras musiikki. Elokuvan pääosissa esiintyivät Barbra Streisand ja Robert Redford. Uudelleen katsottunakin elokuvan koskettava loppukohtaus nosti palan kurkkuun.

Elokuva kertoo mielipiteiltään radikaalista Katiesta ja konservatiivisesta Hubbellista ja heidän suhteestaan 1930-luvulta 1950-luvulle. Katie ja Hubbell tutustuvat opiskellessaan yliopistossa, mutta kun he valmistuvat, heidän yhteytensä katkeaa. Toisen maailmansodan lopulla he tapaavat uudelleen. Tällöin Katie työskentelee radioasemalla ja Hubbell on palannut Tyyneltämereltä, jossa hän on palvellut upseerina Yhdysvaltain merivoimissa. He rakastuvat ja menevät naimisiin, mutta koska heidän ajatusmaailmansa ovat kovin erilaisia, heidän elämänsä on hyvin vaikeaa ja he päättävät erota, vaikka Katie odottaakin lasta. Vuosia myöhemmin he tapaavat sattumalta New York Plaza hotellin edessä, jossa Katie on jakamassa poliittisia lentolehtisiä. Hubbell osuu paikalle nuoren kaunottaren seurassa. Katie on mennyt uudelleen naimisiin ja hän kertoo Hubbellille, että hänen miehensä on hyvä isä Katien ja Hubbellin tyttärelle.