Lohikeitto.jpg

Lohikeitolla saunatuvalla Antti (vas.), Helena, Hilkka, Gia ja Jarkko (kuva J-F Coquoz)

Brysselissä asuvien Susannan ja Ykän tytär Sara pääsi ylioppilaaksi heinäkuussa Brysselin Eurooppa-koulusta ja viime lauantaina vietettiin hänen ylioppilasjuhliaan perheenjäsenten, sukulaisten ja ystävien kesken Luumäellä Antin ja Liisan kotona. Liisa oli tehnyt Saralle lahjaksi upean kansallispuvun, johon hän oli itse kutonut hamekankaankin, ja se yllään Sara juhlapäiväänsä vietti.

 

Antti lipunnostossa.jpg

Antti ja Heikki nostavat lippua, Sara, Susanna ja Ykä sekä Liisa seuraavat (kuva J-F Coquoz).

Perinteiden mukaisesti juhlavieraille tarjottiin saunatuvalla Kivijärven rannassa lohikeittolounas, minkä jälkeen nostettiin lippu salkoon, laulettiin Lippulaulu ja Gaudeamus igitur -laulut sekä nostettiin malja ylioppilaalle. Outi lauloi Saralle vielä Lapsuuden toverille -kansanlaulun (Sä kasvoit neito kaunoinen). Tämän lipputangon luona vietetyn juhlavan hetken jälkeen oli tarjolla kahvia ja erinomaisen maukkaita voileipäkakkuja, jotka Liisa oli tehnyt ja lisäksi erilaisia juusto- ja täytekakkuja. Sää oli kesäisen lämmin vaikkakin tuulinen, joten ulkonakin oli mukava istua, juoda kahvia ja seurustella.

 

Antti ja Justus.jpg

Justus tuo Antille laulunsanoja (kuva J-F Coquoz)

Matkalla ylioppilasjuhliin ajoimme Keravalle, jossa järjestettiin yksipäiväiset Valkosipulifestivaalit jo kolmannenkymmenennenneljännen kerran ja josta olemme vuosittain käyneet hankkimassa valkosipulimme tutulta pöytyäläiseltä valkosipulinviljelijältä. Tällä kertaa aikaa oli sen verran vähän, että haettiin vain valkosipuliletit meille ja Luumäelle vietäväksi, nyt ei tutustuttu valkosipulituotteisiin eikä syöty friteerattuja tai paistettuja muikkuja, kuten yleensä on tehty, vaan jatkettiin matkaa Lahden kautta Luumäelle.