Mounts Botanic Garden.jpg

Mounts Botanical Garden West Palm Beachissa.

Kylmä aamu, lämpötila oli vain 13 astetta kuuden aikaan. Tänään oli Suomi Talolla karjalanpiirakkakurssi, se alkoi aamukahdeksalta, ja olin ilmoittautunut mukaan. Meitä oli paikalla opettajapariskunnan lisäksi viisitoista piirakantekijää, mukana kaksi miestäkin. Osa kurssilaisista oli ensikertalaisia piirakantekohommissa ja osa oli tehnyt piirakoita monta kertaa.

Kurssin alkajaisiksi saimme jokainen karjalanpiirakoiden valmistusohjeen. Riisipuuro oli keitetty valmiiksi, joten meidän tehtäväksemme tuli aluksi valmistaa piirakankuoritaikina. Meidät jaettiin kolmen hengen ryhmiin ja kun Matti oli meidän ryhmässämme vaivannut taikinan, rupesimme kaulitsemaan piirakankuoria, täyttämään niitä riisipuurolla ja rypyttämään piirakoita. Jokainen kurssilainen teki runsaat kymmenen piirakkaa. Me teimme aivan ohjeen mukaisen taikinan, mutta siitä tuli melko tiivistä ja piirakankuoret murtuivat hieman rypytysvaiheessa. Piirakat saatiin kuitenkin leivotuiksi, jonka jälkeen ne paistettiin ja voideltiin. Kaikki kurssilaiset olivat valmiita kymmenen aikaan. Jokainen sai mukaansa itse leipomasa piirakat. Kotiin päästyäni söimme Antin kanssa pari piirakkaa, ja vaikka ne eivät olleetkaan maailman kauneimpia, ne olivat herkullisia; rapeakuorisia ja meheviä.

Espoon kirkossa kesällä pidettävän Urkuyö ja aaria -konserttisarjan konserteista osa on julkistettu ja niiden liput tulivat tänään myyntiin Lippupisteessä. Hankin meille liput 30.7. pidettävään konserttiin Kesäyön enkelit ja vartijat, jossa esiintyvät Mari Palo ja Guardia Nueva –orkesteri. Ensi kesänä Urkuyö ja aaria -sarjassa on erityisen hienoja konsertteja ja esiintyjiä, kun on tapahtuman 30-vuotisjuhlavuosi, joten useampaakin konserttia voisi mennä kuuntelemaan.

Sää oli päivällä kaunis ja aurinkoinen, vaikkakin lämpötila oli hieman alle kahdenkymmenen asteen. Lähdimme käymään West Palm Beachin lentokentän lähellä olevaan puutarhaan Mounts Botanical Gardeniin. Puutarha on erittäin kaunis ja hyvinhoidettu ja siellä on suuri määrä penkkejä, joilla voi istua ja katsella istutuksia ja pientä järveä puutarhan keskellä. Istuimmekin siellä pitkään kaikessa rauhassa. Kotimatkalla kävimme ostamassa kotiin muutaman orkidean.